Top Nav

Evsizler İçin Üretilen Temassız Ödeme Özellikli Montlar

Şub 26, 2018 0 comments
Yılın bu ayları, birçoğumuz için yaz planları yapmaya başladığımız dönem anlamına geliyor. Ancak elbette herkes için durum bu şekilde değil. Özellikle de dondurucu soğukları sokakta göğüslemek zorunda olan evsizler için. Neyse ki güzel insanlar hala aramızdalar. Gelin, Hollanda’da yürütülen bir iyilik hareketine yakından bakalım.

Hem Mont Hem Yardım Kutusu 

Amsterdam merkezli reklam ajansı N=5, yardıma muhtaç, sokakta yaşayan insanlar için tasarım, finans ve teknolojiyi bir araya getirerek oldukça sıra dışı bir çalışmaya imza attı. Ajans tarafından tasarlanan, temassız ödeme (NFC) özelliğine sahip montlar, evsizleri bir yandan soğuklardan korurken bir yandan da onların yardım/bağış toplamalarına katkı sağlıyor. Helping Heart adı verilen montlar, kişilerin banka/kredi kartlarını montun sol göğüs bölgesindeki aparata okutmaları sonucunda ödemeyi bir evsizler barınağının hesabına gönderiyor ve bu ödemeler ihtiyaç sahipleri tarafından sadece barınma, uyku, yemek, banyo ve eğitim gibi temel gereksinimler için kullanılabiliyor. Bağışların belirli bir miktarla sınırlı tutulması ve temel ihtiyaçlar dışında kullanılamaması ödeme yapanların içini rahatlatırken, projenin samimiyetine de güç katıyor. Çok güzel hareket!


Amaç Fayda ve Kolaylık 

Ceketin tasarımcısı Jan Jesse Baker “Artık insanlar ceplerinde çok az nakit taşıyor. Ve kartlarındaki 1 Euro’yu yardıma muhtaç kişilere vermekten çekinmiyorlar.” sözleriyle projenin iç görüsünü özetlemiş. Yürütülen bu çalışma ile zor şartlarda hayatını idame ettirmeye çalışan kişilere bir nebze olsun fayda ve kolaylık sağlamak amaçlanıyor. Ne diyelim, yolunuz açık olsun güzel insanlar!

Tags: Hollanda, Evsizler, Homeless, Temassız, NFC, Ödeme, Yardım

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın