Top Nav

Haberler güzel: Blockchain Türkiye Platformu resmen kuruldu

Haz 9, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Tüm dünyanın gündeminde yer alan blockchain konusuna dair ülkemizde ilk kez ciddi bir adım atıldı ve Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) düzenlenen özel bir lansmanla resmen hayata geçirildi. Türkiye Bilişim Vakfı'nın liderliğinde kurulan Blockchain Türkiye Platformu'nun ilk üyeleri ise Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Eczacıbaşı ve Boğaziçi Ventures oldu. Platform, Türkiye'nin blockchain teknolojisi alanında lider bir ülke haline gelmesi ve bu alanda çok sayıda önemli yatırıma ev sahipliği yapması amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürecek.


Ülke olarak teknoloji alanında çok sayıda treni vaktiyle kaçırmışlığımız mevcut. Bizler millet olarak teknolojiyi ve dijitali kullanmayı ne kadar sevsek de bu sevgi, ilerleme kaydetmemiz noktasında elbette belirleyici bir kıstas değil. Sevdiğimiz ve çok kullandığımız bu alanlarda üretici pozisyonunda yer almazsak bu topraklar için açıkçası çok da faydalı işler yapmış olmuyoruz. Bu doğrultuda dün çok sevindirici bir gelişmeden haberdar olduk. Tüm dünyanın gündeminde yer alan blockchain konusuna dair ülkemizde ilk kez ciddi bir adım atıldı ve Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) düzenlenen özel bir lansmanla resmen hayata geçirildi.

Türkiye Bilişim Vakfı'nın liderliğinde hayata geçirilen Blockchain Türkiye Platformu'nun ilk üyeleri ise Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Eczacıbaşı ve Boğaziçi Ventures oldu. Platform, Türkiye'nin blockchain teknolojisi alanında lider bir ülke haline gelmesi ve bu alanda çok sayıda önemli yatırıma ev sahipliği yapması amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürecek.


Düzenleyeceği eğitim ve etkinliklerle ülkemizde bu teknolojiye dair bilinilirliğin ve kullanımın artmasını hedefleyen Blockchain Türkiye Platformu (BCTR); bilim, sanayi, teknoloji ve eğitim gibi çok sayıda sektörden önemli kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yapacak. Dün düzenlenen tanıtım etkinliği ile kamuoyuna duyurulan platform, Türkiye'de sürdürülebilir bir blockchain ekosistemi yaratma noktasında önemli çalışmalara imza atmayı planlıyor.


Kâr amacı gütmeyen BCTR, aynı zamanda Türkiye'nin ilk blockchain platformu olma özelliğini taşıyor. Blockchain ekosistemimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz platformu ve faaliyetlerini yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Tags: Blockchain Türkiye Platformu, Türkiye, Blockchain, BCTR, Bitcoin, BKM, Eczacıbaşı, Boğaziçi Ventures

👉 DijiFi Günlük Bülteni'ne kaydolmak için tıklayın! 👈

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın