Top Nav

ABD'li süpermarket devi, Visa kredi kartlarını ödeme yöntemlerinden çıkardı

Ağu 1, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Amerika’nın en büyük süpermarket zinciri Kroger, Visa altyapılı kredi kartlarını ödeme yöntemleri arasından çıkaracağını duyurdu. Kararın gerekçesi, perakendeciler tarafından Visa’ya ödenen ve sürekli artan ücretler. Kroger, Visa yasağını ilk olarak Kaliforniya eyaletindeki mağazalarında uygulayacak. 14 Ağustos 2018’de başlayacak olan yeni dönem, ilk etapta toplam 21 mağazayı Visa’sız hale getirecek. Bu vaka, Amerika’da ve dünyada ödeme şirketleri arasında yaşanacak bir savaşın ayak sesleri olabilir.


Dünyanın birçok bölgesinde perakendeciler mevcut ödeme sistemlerini artısıyla eksisiyle masaya yatırmaya başladı. Bilindiği gibi Visa ve Mastercard bu ekosistemin en önemli oyuncuları konumunda. Bu klişeyi sonlandıracak ilk adım şu sıralar Amerika’da atılmış olabilir. Ülkenin en büyük süpermarket zinciri Kroger, Visa altyapılı kredi kartlarını ödeme yöntemleri arasından çıkaracağını duyurdu.

Gerekçe yüksek ücretler 

Kararın gerekçesi, perakendeciler tarafından Visa’ya ödenen ve sürekli artan ücretler. Kroger, Visa yasağını ilk olarak Kaliforniya eyaletindeki mağazalarında uygulayacak. 14 Ağustos 2018’de başlayacak olan yeni dönem, ilk etapta toplam 21 mağazayı Visa’sız hale getirecek. Önemli bir pazarın en büyük işletmesinde yer alamamak şüphesiz ki Visa için oldukça kötü bir senaryo. Kroger de Visa tarafında radikal bir değişiklik olmadığı sürece bu kararının arkasında duracak gibi görünüyor. Amerikalı işletmeciler kart şirketlerinin aldığı yüksek ücretlerden uzun zamandır şikayetçi. Visa da bir hayli kabarık ücretleriyle bu şirketlerin başında geliyor. Durum böyle olunca ülkede işletme sahipleri alternatif çözümler aramak için ellerini çabuk tuttu.

"Ödeme savaşları" kapıda 

Bu durumun Kroger mağazaları için de olumsuz bir tarafı olacaktır. Sonuçta alışveriş devi müşterilerine artık daha az ödeme seçeneği sunacak. Visa’nın piyasadaki hakimiyeti de bu olumsuzluğu pekiştirecek bir başka etken. Ancak tüm bunlar Visa veya diğer ödeme şirketlerinden şikayetçi olunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu vaka, Amerika’da ve dünyada ödeme şirketleri arasında yaşanacak bir savaşın ayak sesleri olabilir.

Tags: Visa, Kroger, Mastercard, Amerika, Kredi, Kart, Ödeme, Süpermarket, Yasak

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın