Top Nav

Cinsel Taciz İddialarıyla Tutuklanan SoFi CEO’su Yeni Fintech Şirketini Kuruyor

Oca 4, 2018 0 comments
Hatırlayanlar olacaktır; ünlü fintech şirketi SoFi’nin kurucusu ve CEO’su Mike Cagney, geçtiğimiz aylarda kadın çalışanlara yönelik cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanmış ve istifaya zorlanarak 15 Eylül’de görevini bırakmıştı. Cagney, yaşananların etkisinden çabuk kurtulmuş görünüyor. Zira, eski SoFi CEO’sunun taciz iddialarından sadece üç ay sonra yeni fintech şirketini kurmaya hazırlandığı iddia edildi.

Ev Kredilerine Odaklanacak 

Konuya dair elde edilen bilgilere göre Cagney, yeni şirketini eşi June Ou ile birlikte hayata geçirecek. 25 milyon dolarlık bir finansmanla faaliyetlerine başlaması planlanan şirketin destekçileri arasında DCM Ventures ve Renren gibi SoFi’ye de destek veren kurumların olması bekleniyor. Yeni fintech şirketinin odaklandığı konu ise ev kredileri olacak. Şirketin iddia edilen bu faaliyet alanının ilerleyen süreçte değiştirilebileceği ve genişletilebileceği de söylentiler arasında.

İddiaları Yalanladılar 

San Francisco şehir merkezinde çalışmalarını sürdürecek olan şirkete dair bilgiler şu anda oldukça sınırlı. Cagney ve Ou ikilisi ise geçtiğimiz günlerde konuya dair iddiaları reddetti. Tarih, bizlere bu redlerin altında aslında kabullerin yattığını çoğu kez gösterdi. Devrik SoFi liderinin yeni şirketine dair gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Yeni şirketin SoFi’nin yakaladığı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağı ise şimdiden merak konusu.

Tags: SoFi, CEO, Mike Cagney, Girişim

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın