Top Nav

Bankacılığın Tinder’ı: Go-To

Eyl 14, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Umpqua Bank, çeşitli özellikleriyle Tinder’a benzeyen Go-To adlı mobil uygulamayı hayata geçirdi. Uygulama, oldukça basit bir işleyişe sahip. Akıllı telefon ve cihazlarına Go-To’yu indiren müşteriler; arkaplan, uzmanlık, kişisel ilgi alanları ve konum gibi bilgiler ışığında kendi bankacısını seçiyor. Daha sonra uygulamanın sohbet özelliği ile müşteri ve banka çalışanı, müşterinin destek almak istediği konu üzerine diyalog kuruyor. Böylece müşteri seçtiği, daha rahat iletişim kurabileceği ve kendisine yakın bulduğu bir banka görevlisinden hizmet almış oluyor. Uygulamanın sektörde nasıl bir çalışan - müşteri ilişkisi yaratacağı şimdiden merak konusu.


Amerikalı Umpqua Bank, bankacılık sektöründe Tinder benzeri bir uygulamayı hayata geçirdi. Ancak uygulamanın işlevi tam olarak düşündüğünüz gibi değil. Go-To adlı uygulama, müşterilerin kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri banka personelini platform üzerinden seçmesi ve ondan destek alması mantığıyla çalışıyor.


Uygulama, oldukça basit bir işleyişe sahip. Akıllı telefon ve cihazlarına Go-To’yu indiren müşteriler; arkaplan, uzmanlık, kişisel ilgi alanları ve konum gibi bilgiler ışığında kendi bankacısını seçiyor. Daha sonra uygulamanın sohbet özelliği ile müşteri ve banka çalışanı, müşterinin destek almak istediği konu üzerine diyalog kuruyor. Böylece müşteri seçtiği, daha rahat iletişim kurabileceği ve kendisine yakın bulduğu bir banka görevlisinden hizmet almış oluyor. Müşteriye seçme hakkı veren uygulama, şüphesiz ki hizmet memnuniyetinde önemli bir rol üstleniyor.


Umpqua Bank CEO’su Cort O’Haver konuya dair görüşlerini “Yeni uygulamamız, insan etkileşiminin bankacılıkta özellikle de yaşamın ve paranın buluştuğu alanlarda çok önemli olduğu esasına dayanıyor. Go-To’da teknolojiyi, müşterilerimizin akıllı finansal kararlar almasına katkı sağlayan anlamlı bir kullanıcı deneyimi yaratmak için kullanıyoruz.” sözleriyle dile getiriyor.

Go-To, bu yılın ilkbahar döneminde üç pilot denemeyi başarıyla tamamladı. Uygulamanın sektörde nasıl bir çalışan - müşteri ilişkisi yaratacağı şimdiden merak konusu.

Tags: Umpqua Bank, Go-To, Tinder, Uygulama, Müşteri, Personel, Hizmet, Destek

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın