Top Nav

İrlanda hükümetinden yerli fintech sektörüne 5 milyon avroluk destek

Eyl 24, 2018 0 comments
Haberin Özeti
İrlanda hükümeti, ülkeyi beş yıl içerisinde bölgesel fintech merkezine dönüştürebilmek amacıyla 5 milyon euro tutarlı bir fintech araştırma ve geliştirme projesini hayata geçireceğini duyurdu. Fintech Fusion adı verilen proje, 2018 - 2022 yıllar arasında yürütülecek. Yapılacak çalışmalarda blockchain, dijital ödemeler, bankacılık, sigorta ve startup gibi yeni nesil konulara ve teknolojilere odaklanılacak. İrlanda, son dönemde Brexit’in de etkisiyle doğrudan yabancı yatırım alma noktasında zorluklar yaşıyor. Hükümetin açıkladığı son fintech planının yabancı yatırım konusunda yaşanan sıkıntılara da bir nebze ilaç olması bekleniyor.


İrlanda hükümeti, ülkeyi beş yıl içerisinde bölgesel fintech merkezine dönüştürebilmek amacıyla 5 milyon euro tutarlı bir fintech araştırma ve geliştirme projesini hayata geçireceğini duyurdu.

Fintech Fusion adı verilen proje, ülkede hizmet veren kurumlardan ADAPT Dijital İçerik ve Yenilik Merkezi tarafından 2018 - 2022 yıllar arasında yürütülecek. Dublin'de bulunan Trinity College’de yapılacak çalışmalarda blockchain, dijital ödemeler, bankacılık, sigorta ve startup gibi yeni nesil konulara ve teknolojilere odaklanılacak.

İrlanda Maliye Bakanı Pascal Donohoe, projenin yerli fintech pazarına katkı sağlamasının dışında ülkedeki akademik kurumlar ile endüstri sektörü arasında daha fazla iş birliği yapılmasını da teşvik edeceğini belirtiyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Donohoe, “Fintech Fusion gibi programlarla endüstri sektörü ve üçüncü parti kurumların yakınlaşması, İrlanda’ya gelişmekte olan teknolojiler konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Açık ekonomimiz, güçlü teknoloji ve finansal hizmetler ile birleştiğinde, daha değerli ve kaliteli işlerin yaratılması için önemli fırsatlar doğuyor.” ifadelerini kullandı.

İrlanda, son dönemde Brexit’in de etkisiyle doğrudan yabancı yatırım alma noktasında zorluklar yaşıyor. Hükümetin açıkladığı son fintech planının yabancı yatırım konusunda yaşanan sıkıntılara da bir nebze ilaç olması bekleniyor. Bu beklentinin ne denli gerçekleşeceğini birlikte göreceğiz.

Tags: İrlanda, Hükümet, Fintech, Destek, Fintech Fusion, Avrupa

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın