Top Nav

New York eyalet yönetiminden dolar endeksli kripto paraya onay

Eyl 15, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Winklevoss kardeşler; sabit-coin adlı, değeri ABD dolarına endeksli yeni bir kripto para birimini hayata geçirdi. New York eyalet yönetiminin onay verdiği kripto paranın arkasında ikizlerin şirketi Gemini Trust ve Paxos Trust adlı şirket bulunuyor. Kardeşler, piyasaya sürdükleri her sabit-coin için banka hesaplarında 1 doları hazır bulunduracak. Bu sayede kripto para biriminin değeri her zaman 1 doların değerine eşitlenmiş olacak. Sabit-coin için belirlenen değerleme stratejisi ile piyasadaki diğer kripto paraların yaşadığı fiyat oynamalarının önüne geçmek amaçlanıyor. Kripto para dünyasının bu yeni oyuncusunun, pazardaki kalıcılığını ve yaratacağı sonuçları birlikte gözlemleyeceğiz.


Kripto para birimlerinin "değerleme" ölçütü, bugün bu para birimlerine dair en çok tartışılan ve onların meşruiyetinin önündeki en büyük engel olarak gösterilen konuların başında geliyor. Amerika'da bu konu hakkında kısmen de olsa bir çözüm hayata geçirildi. Gelin, detaylara bakalım.

1 dolar = 1 token 

Facebook'a açtıkları dava ile bilinen Winklevoss kardeşler; sabit-coin adlı, değeri ABD dolarına endeksli yeni bir kripto para birimini piyasaya sürdü. New York eyalet yönetiminin onay verdiği kripto paranın arkasında ikizlerin şirketi Gemini Trust ve Paxos Trust adlı şirket bulunuyor. Kardeşler, piyasaya sürdükleri her sabit-coin için banka hesaplarında 1 doları hazır bulunduracak. Bu sayede kripto para biriminin değeri her zaman 1 doların değerine eşitlenmiş olacak.

Sürekli "erişilebilirlik" 

Sabit-coin için belirlenen değerleme stratejisi ile piyasadaki diğer kripto paraların yaşadığı fiyat oynamalarının önüne geçmek amaçlanıyor. Yeni kripto paranın bir diğer özelliği de "erişilebilirlik" noktasında ortaya çıkıyor. İkizlerin kripto parası, sabit kura sahip para birimlerinden farklı olarak günün her saati işlem görebilecek. Bu özellikten yola çıkan Winklevoss kardeşler, yeni para birimlerini dünyanın düzenlemeye tabi ilk sabit para birimi olarak tanımlıyor. Kripto para dünyasının bu yeni oyuncusunun, pazardaki kalıcılığını ve yaratacağı sonuçları birlikte gözlemleyeceğiz. 

Tags: Winklevoss, Sabit-Coin, Dolar, Kripto, Para, Bitcoin, Değer, Fiyat

👉 Günlük bültenimize kaydolarak yeni içeriklerimizden haberdar olabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın