Top Nav

Amazon müşterileri, alışveriş devini bankacılık sektöründe görmek istiyor

Eki 15, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Son yıllarda Amazon’un ismi, bankacılık sektörüyle sıklıkla anılır hale geldi. Alışveriş devi bu konuya olan yakınlığını gizlemezken, şu sıralar yapılan bir anket, Amazon müşterilerinin de konuya sıcak baktığını gösterdi. Bain adlı şirketin yaptığı ankete göre her 10 Amazon Prime müşterisinden 6’sı böyle bir hizmet vermesi halinde Amazon üzerinde banka hesabı açacağını belirtiyor. Amazon’un farklı sektörlere sıcak baktığı artık bilinen bir gerçek. Ancak, şirketin bankacılık sektörüne tek başına, yanında bir güç olmadan giremeyeceği de ortada. Konuyla ilgili sürecin nasıl gelişeceğini hep birlikte göreceğiz.


Özellikle son yıllarda Amazon’un ismi, finans sektörüyle sıklıkla anılır hale geldi. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde de hizmet vermeye başlayan şirket, bu iddialara paralel bir şekilde bankacılık sektörüne giriş niyetini gizlemiyor. Bu konuda safını belli eden tek taraf Amazon değil. Alışveriş devinin müşterileri de Amazon’u bankacılık sektöründe görmek istiyor.


Yakın zamanda yapılan bir anket, Amazon müşterilerinin konuyla ilgili görüşünü gözler önüne serdi. Bain adlı araştırma şirketinin yaptığı ankete göre her 10 Amazon Prime müşterisinden 6’sı böyle bir hizmet vermesi halinde Amazon üzerinde banka hesabı açacağını belirtiyor. Anket ve sonuçlar, Amerika’ya ait. Bu durum Amazon’un, çok büyük bankaların yer aldığı Amerika pazarında sahip olduğu marka sadakatini bizlere gösteriyor.


Amazon’un farklı sektörlere sıcak baktığı artık bilinen bir gerçek. Hatırlayan okurlarımız olacaktır, geçtiğimiz aylarda şirketin, gelecekte ilaç sektörüne girmeyi planladığını yazmıştık. Amazon’a bankacılık sektörü için gelen yoğun talep ve Amazon Prime’ın bu tarz bir faaliyet için uygun niteliklere sahip olması, şirketi yakın zamanda bu sektörde görmemizi sağlayabilir. Ancak, Amazon’un bankacılık sektörüne tek başına, yanında bir güç olmadan giremeyeceği de ortada. Giderek daha yüksek sesle konuşulur hale gelen bu sürecin nasıl gelişeceğini hep birlikte göreceğiz.

Tags: Amazon, Bankacılık, Finans, Prime, Anket, Sonuç, Müşteri, Alışveriş

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın