Top Nav

Yurt dışından Türkiye’ye yapılan en iyi 10 transfer

Kas 28, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Ülke futbolundan kimler geldi kimler geçti. Bu isimlerden bazıları bugün takım 11’lerinden silinse de hafızalardan silinmedi. Bilime aykırı şutların adamı Roberto Carlos’tan, defansların korkulu rüyası Jardel’e kadar sayısız yıldız bu ülkenin futbolunda boy gösterdi, golleriyle milyonları sevince boğdu. Onlar gönüllere kazınmış, biz onları bir içerikte anmışız çok mu? Bu yazımızda yurt dışından ülkemize transfer olan ve ayrılırken “Ne iyi adamdı be!” dedirten isimleri bir araya getirdik. Listemize ekleme yapmak isterseniz #EnİyiTransfer hashtagi ile yorumunuzu bizimle paylaşabilirsiniz!


Ülke futbolundan kimler geldi kimler geçti. Bu isimlerden bazıları bugün takım 11’lerinden silinse de hafızalardan silinmedi. Bilime aykırı şutların adamı Roberto Carlos’tan, defansların korkulu rüyası Jardel’e kadar sayısız yıldız bu ülkenin futbolunda boy gösterdi, golleriyle milyonları sevince boğdu. 

Onlar gönüllere kazınmış, biz onları bir içerikte anmışız çok mu? Bu yazımızda yurt dışından ülkemize transfer olan ve ayrılırken “Ne iyi adamdı be!” dedirten isimleri bir araya getirdik. Listemize ekleme yapmak isterseniz #EnİyiTransfer hashtagi ile yorumunuzu bizimle paylaşabilirsiniz!

#1 Zoran Simovic

Listemizin ilk sırasında Galatasaray’da uzun yıllar kalecilik yapmış Karadağlı futbolcu bulunuyor. Galatasaray’ın 80’lerdeki yeniden dirilişinde önemli rol üstlenen Simovic, bugün hala hafızalarda yer edinen isimler arasında yer alıyor.

#2 Şota Arveladze


Biz onu çok sevdik! Trabzonspor’un efsanesi, forvet hattında takıma can katan Gürcü oyuncu, ülkemizde teknik direktör olarak görev yaptığı süre boyunca renkli kişiliğiyle de gönülleri fethetti.

#3 Gheorghe Hagi


Hagi, Hagii, Hagiiii! Monaco’ya attığı enfes golden sonra spikerin ağzından dökülen bu sözler hala aklımızda… UEFA ve Süper Kupa zaferlerine ulaşan Galatasaray’ın en tehlikeli silahlarından biri olan Hagi, kulüp efsaneleri arasına çoktan girdi.

#4 Pierre Van Hooijdonk


Ne mutlu ki bize onun frikiklerini dünya gözüyle görebildik! Serbest vuruşları penaltı gibi kullanan ve kalecilerin korkulu rüyası haline gelen Hollandalı yıldız, Fenerbahçe tarihinin en sevilen oyuncuları arasında yer alıyor.

#5 Roberto Carlos


Ülkemize transfer olan en kariyerli oyunculardan olan Roberto Carlos için ne dersek eksik kalır. Aslında onu size anlatmamıza da çok gerek yok. Çalışkanlığı ve sempatikliğiyle hatırladığımız Carlos, sarı kanaryaların zaferlerinde önemli roller üstlendi.

#6 Franck Ribéry


Tadı damaklarımızda kalan, ellerimizden kayıp giden, tutamadığımız bir yıldız… Galatasaray’da geçirdiği kısa ve olaylı sezonun ardından yıldızı parlayan ve bir dünya starı haline gelen Ribéry, hem en büyük sevinçlerimiz hem de üzüntülerimiz arasında yer alıyor.

#7 Alex De Souza


Onu ülkemizden uğurladığımız o hüzünlü gün dün gibi akıllarımızda… Gidişi ağlatan ender oyuncular arasında yer alan Alex, Fenerbahçe’nin sayısız zaferinde takımın kilit oyuncusuydu. Yetenekleri ve mütevaziliği ile bizi bizden alan Brezilyalı yıldız, umarız birgün ülkemize tekrar geri döner.

#8 Guti Hernández


Kısa süreli Beşiktaş macerasına rağmen gönülleri fethetmeyi başaran Guti, listemizin sekizinci sırasında yer alıyor. İspanyol futbolcunun yardımcı teknik direktör olarak ülkemize geri dönmesi sadece Beşiktaşlıları değil tüm futbolseverleri fazlasıyla mutlu etti.

#9 Wesley Sneijder


Rüya gibi geçen 4 sezonun ardından ülkemizden ayrılması futbolu seven herkesi üzdü. Galatasaray’ın karlar altında Juventus’u elediği Şampiyonlar Ligi maçı ve Sneijder’in maçın skorunu tayin eden golü hala akıllarımızda. Sevgili Wesley, bu satırlardan bir şekilde haberdar olursan çok sevildiğini bil!

#10 Cenk'in Parası


Evet evet doğru duydunuz. Cenk'in parası. Almanya’da yaşayan Cenk, Hooijdonk kadar iyi frikik kullanamıyor, Hagi kadar iyi top tutamıyor olabilir. Ama o da parasını tutmada bir usta! Örneğin, geçtiğimiz ay Türkiye’deki kardeşine tamamen ücretsiz bir şekilde para gönderdi. Sıfır masraf, sıfır maliyet! Şimdi hem kardeş mutlu, hem de abi! Cenk, bunu TransferGo ile yaptı. Efsaneleri yüreğinde yaşat, paranı ise TransferGo ile cebinde tut. Yurt dışından Türkiye’ye para gönderiminde Cenk gibi ol!

Bugün, TransferGo'yu kullanmaya başlayın!



Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın