Top Nav

Lloyds, dijital beyin istihdamı için eski çalışanlarıyla yollarını ayırıyor

Kas 6, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Köklü İngiliz bankası Lloyds, dijital dönüşüm çalışmaları doğrultusunda 6 bin eski çalışanıyla yollarını ayırarak 8 bin dijital personele merhaba demeye hazırlanıyor. Banka, yeni personelinin neredeyse tamamını Grup Dönüşüm adlı biriminde görevlendirecek. Yeni transferlerle güçlenen birim, üç yıllık zamanlama ve 3 milyar sterlinlik bir bütçe ile Lloyds’u tamamen dijital, düşük riskli ve müşteri odaklı bir finansal hizmet sağlayıcısı haline getirmeyi hedefliyor. Lloyds’da değişim çoktan başlamış görünüyor. Bankanın dönüşüm hikayesini sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.


Robotlar işimizi elimizden alacak mı? Bunu bilmiyoruz ancak robot beyinliler almaya başladı bile. (Bu ifade için bize kızmayın. İşin gerçeği artık böyle.) Köklü İngiliz bankası Lloyds, dijital dönüşüm çalışmaları doğrultusunda 6 bin eski çalışanıyla yollarını ayırarak 8 bin dijital personele merhaba demeye hazırlanıyor.

Odak tamamen dijital

Banka, yeni çalışanlarını bir teknoloji yatırım programı kapsamında işe alırken, bu kalabalık kitle dijital odaklı işlerde görev alacak. Sky News’in haberine göre işten çıkarmalar ise banka genelindeki farklı görevlere sahip çok sayıda birimi kapsayacak.

Amaç dönüşüm

Lloyds, yeni personelinin neredeyse tamamını bankanın Grup Dönüşüm biriminde görevlendirecek. Yeni transferlerle güçlenen birim, üç yıllık zamanlama ve 3 milyar sterlinlik bir bütçe ile Lloyds’u tamamen dijital, düşük riskli ve müşteri odaklı bir finansal hizmet sağlayıcısı haline getirmeyi hedefliyor. Bakınız, kendilerine ait bu açıklamada bile “banka” yerine “finansal hizmet sağlayıcı” ifadesini kullanıyorlar. Artık kurumlar “banka” gibi bir tanımlama ile kendilerini sınırlamak istemiyor. Sektör farketmeksizin bugün her firmanın bir teknoloji şirketine dönüşmesi gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Tüm bunlar ışığında Lloyds’da değişim çoktan başlamış görünüyor. Bankanın dönüşüm hikayesini sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Tags: Lloyds, Dijital, Dönüşüm, İşten Çıkarma, Banka, İngiltere, İstihdam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın