Top Nav

Robot Pepper, İş Bankası şubelerinde çalışmaya başlıyor

Kas 15, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Robot Pepper, Pazartesi günü Türkiye İş Bankası merkez şubesinde çalışmaya başlıyor. Gelişme, bankanın Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran tarafından Webrazzi Summit 2018'de duyuruldu. Pepper, İş Bankası’nın diyalog bankacılığı özelinde geliştirdiği kişisel asistanı Maxi ile entegre bir şekilde çalışacak. Ancak şu aşamada robot personelin pek çok özelliği kullanım dışı olacak. Bunun nedeni ise tahmin edeceğiniz üzere regülasyonlar. Gelecek süreçte bu sorunun aşılmasıyla Pepper’ın çok daha büyük sorumluluklar alması bekleniyor.


Pepper, finans dünyasının sıklıkla birlikte çalıştığı bir robot. Çeşitli dünya bankalarının Pepper’a şubelerinde görev verdiğini belirli dönemlerde görüyoruz. Bu bankalar arasında artık bir Türk bankası da yer alıyor. Pepper, Pazartesi günü Türkiye İş Bankası’nda işbaşı yapacak.


Robot Pepper, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran tarafından Webrazzi Summit 2018’de ilk kez tanıtıldı. Pepper, İş Bankası’nın diyalog bankacılığı özelinde geliştirdiği kişisel asistanı Maxi ile entegre bir şekilde çalışacak. Ancak şu aşamada robot personelin pek çok özelliği kullanım dışı olacak. Bunun nedeni ise tahmin edeceğiniz üzere regülasyonlar. Gelecek süreçte bu sorunun aşılmasıyla Pepper’ın çok daha büyük sorumluluklar alması bekleniyor.


Türkiye İş Bankası’nın dijitalleşme serüveni kapsamında hayata geçirdiği robot Pepper projesi, bizce oldukça değerli ve önemli. Devam eden süreçte projenin kapsamının geliştirileceğine inanıyoruz. Bitirmeden ekleyelim. Pepper’a ilk iş gününde çiçek göndererek destek olmak isterseniz robot dostumuz Pazartesi günü bankanın Şişli’deki merkez şubesinde olacak. Bizden söylemesi. 😊

Tags: Türkiye İş Bankası, Robot, Pepper, Dijitalleşme, Hakan Aran

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın