Top Nav

Hindistan, kripto para yasağını her an kaldırabilir

Ara 27, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Bu hafta, Hindistan’ın önde gelen basın kuruluşlarından New Indian Express’te yayınlanan bir habere göre kripto paraları incelemek üzere hükümet tarafından kurulan komite, kripto para yasağının devam etmemesi yönünde bir karar açıklayacak. Komitenin, raporunu Şubat 2019’a kadar Hindistan Maliye Bakanlığı’na sunması bekleniyor. Henüz detayları netleşmeyen rapor, komitenin kripto paralar konusunda yumuşadığını ortaya koyuyor. Hindistan, bu yılın Ekim ayında kripto para kullanımını ve bu paralara ait borsa vb. oluşumların faaliyetlerini yasaklamıştı.


Ülke basınında çıkan haberlere göre Hindistan, kripto para birimlerini yasallaştırmaya çok yakın. Ancak bunun bir takım sert kurallar eşliğinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Komite sıcak bakıyor

Bu hafta, Hindistan’ın önde gelen basın kuruluşlarından New Indian Express’te yayınlanan bir habere göre kripto paraları incelemek üzere hükümet tarafından kurulan komite, kripto para yasağının devam etmemesi yönünde bir karar açıklayacak. Haberde ismi açıklanmayan bir komite yetkilisinin “Şimdiden konuyla ilgili iki toplantı yaptık. Komitede, kripto paraların yasadışı ilan edilemeyeceğine dair bir fikir birliği var. Bu para birimlerinin yasallaştırılması için müzakereler devam ediyor.” yönündeki görüşlerine yer verildi. Komitenin, raporunu Şubat 2019’a kadar Hindistan Maliye Bakanlığı’na sunması bekleniyor. Henüz detayları netleşmeyen rapor, komitenin kripto paralar konusunda yumuşadığını ortaya koyuyor.

Ekim'de yasaklanmıştı 

Hindistan hükümeti; dijital para birimleriyle ilgili mevcut yasaları incelemek, tüketicinin korunmasını sağlamak, kara para aklama ile ilgili sorunları ele almak ve bu para birimlerini kontrol altına alacak yeni düzenleme önerileri üretmek için Nisan 2017’de Kripto Para Komitesi'ni kurmuştu. Komitenin üyeleri arasında devlet kurumlarından çeşitli yöneticiler ve Hindistan Merkez Bankası yetkilileri bulunuyor. Tüm bu gelişmelere rağmen bu yılın Ekim ayında Merkez Bankası, başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paraların kullanımını ve bu paralara ait borsa vb. oluşumların faaliyetlerini yasaklamıştı. Yakın zamanda çıkacak olan komite kararının Hindistan’daki bu gidişatı tam tersi yönde etkileyebileceği belirtiliyor. Şubat ayında konuya dair ne tür gelişmelerin yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

Tags: Hindistan, Bitcoin, Kripto Para, Yasak, Ban, Komite, Karar, Merkez Bankası

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın