Top Nav

Whatsapp, para transferi için Blockchain’den faydalanabilir

Ara 24, 2018 0 comments
Haberin Özeti
Facebook’un, Whatsapp üzerinden para transferi hizmeti vermek için dijital para birimleri üzerine çalışmalar yürüttüğü ancak şirketin daha sonra bu konuda yönünü Blockchain teknolojisine çevirdiği iddia edildi. İddiaya göre şirketin bu yeni hizmet için gözüne kestirdiği ilk ülke ise Hindistan oldu. Bugün, Whatsapp’ın Hindistan’da 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Ayrıca Dünya Bankası verilerine göre geçtiğimiz yıl dünya ülkelerinden Hindistan’a 69 milyar dolarlık para transferi yapıldı. Bu veriler, Facebook’un Hindistan’da Whatsapp’ı bir para transferi aracı olarak konumlandırmasının mantıklı gerekçeleri arasında yer alıyor. Görünen o ki yakında Whatsapp üzerinden para transferi yapmaya başlayabiliriz. Üstelik oldukça tanıdık bir teknolojinin yardımıyla.


Bloomberg’e göre Facebook, Whatsapp üzerinden para transferini başlatabilmek için bir dijital para birimi üzerinde çalışıyor. İddiaya göre sosyal medya devi bu amaçla değeri Amerikan dolarına endeksli bir dijital para birimine odaklanmış durumda. Facebook’un Whatsapp aracılığıyla para transferi hizmeti için gözüne kestirdiği ilk ülke ise Hindistan.

Dijital paralardan Blockchain'e 

Gelen haberler bu yönde olsa da Facebook’un kendi dijital para birimini kullanıma sunma tarihi çok yakın görünmüyor. Buna başlıca gerekçe olarak ise stabil coinler ile ilgili şirketin aklında yer alan çeşitli soru işaretleri gösteriliyor. Bu doğrultuda planlarını güncelleyen Facebook, Whatsapp üzerinden para transferine giden yolda dijital paralara alternatif olarak Blockchain teknolojisini gündemine almaya başladı. Bugün, Whatsapp’ın Hindistan’da 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Ayrıca Dünya Bankası verilerine göre geçtiğimiz yıl dünya ülkelerinden Hindistan’a 69 milyar dolarlık para transferi yapıldı. Bu veriler de Facebook’un Hindistan’da Whatsapp’ı bir para transferi aracı olarak konumlandırmasının mantıklı gerekçeleri arasında yer alıyor.

Facebook'un Blockchain aşkı 

Facebook, Aralık ayının başında yayınladığı bir raporda şirket bünyesindeki Blockchain ekibini büyütmek istediğinin sinyallerini vermişti. Raporda Facebook’un kariyer sayfasına, mühendisler ve yazılımcılar dışında Blockchain ekibi için de ilan eklendiği ifade ediliyor. İlanda yer alan “Blockchain ekibi, Facebook için sadece bir başlangıçtır. Bu teknolojiyi tüm yönleriyle keşfediyoruz.” ifadesi şirketin konuya verdiği önemi gösteriyor. Facebook, halihazırda kripto para birimleri ve Blockchain üzerine çalışmalar yürüten ve yaklaşık yarım düzine çalışandan oluşan bir ekibe sahip. Ekibin başında daha önce Coinbase’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan ve bir dönem Facebook Messenger’ın da Başkanlık koltuğunda oturan David Marcus bulunuyor. Tüm bu gelişmeler, Whatsapp’ın yakın zamanda para transferi hizmeti vermeye başlayabileceğini bizlere gösteriyor. Üstelik oldukça tanıdık bir teknolojinin yardımıyla. Konuyla ilgili gelişmelerin ne yönde seyredeceğini hep birlikte göreceğiz.

Tags: Whatsapp, Facebook, Para Transferi, Blockchain, Hindistan, Kripto, Para, Bitcoin

👉 Günlük bültenimize kaydolarak yeni içeriklerimizden haberdar olabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın