Top Nav

Ticaret Bakanlığı, blockchain faaliyetlerini resmen başlattı

Oca 7, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak ithalat ve ihracat işlemlerini hızlandıracak blockchain temelli yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bakanlık bu doğrultuda, geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayan Blockchain Türkiye Platformu’nun ilk kamu üyesi olacak. Bakan Pekcan, konuyla ilgili açıklamasında blockchain teknolojisinin birbirlerini tanımayan tarafları, bir aracıya ihtiyaç olmadan işlem yapabilecekleri ortak bir platformda buluşturduğuna dikkat çekerek bu teknolojinin geçmişte internetin yarattığı türden bir etki yaratmasını öngördüklerini dile getirdi. Ticaret Bakanlığı’nın Blockchain Türkiye Platformu üyeliği, 9 Ocak’ta iki kurum arasında imzalanacak bir anlaşma ile resmen başlamış olacak.


Haberler çok güzel! Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak ithalat ve ihracat işlemlerini hızlandıracak blockchain temelli yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bakanlık bu doğrultuda, geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayan Blockchain Türkiye Platformu’nun ilk kamu üyesi olacak.

Hedef, dış ticarette dijital dönüşüm

Ticaret Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden duyurduğu gelişmeyle, blockchain konusuna dair resmi düzeyde ilk adım atılmış oldu. Bakan Pekcan, konuyla ilgili açıklamasında blockchain teknolojisinin birbirlerini tanımayan tarafları, bir aracıya ihtiyaç olmadan işlem yapabilecekleri ortak bir platformda buluşturduğuna dikkat çekerek bu teknolojinin geçmişte internetin yarattığı türden bir etki yaratmasını öngördüklerini dile getirdi. Pekcan açıklamalarının devamında, bakanlık olarak ülkemizin dış ticaret işlemlerinde dijital dönüşümü sağlamak istediklerini ve blockchain sayesinde kurumlar arası koordinasyonun yeni bir seviyeye taşınacağını belirtti.

İmzalar 9 Ocak’ta

Bakanlığın üzerinde çalıştığı blockchain entegreli yeni sistemin, gümrükte yaşanan birçok sorunu ortadan kaldırması bekleniyor. Sürecin ilk adımı olan Blockchain Türkiye Platformu üyeliği, 9 Ocak’ta bakanlık ve platform arasında imzalanacak anlaşma ile hayata geçirilecek. Ülkemizde resmi kurumların yeni nesil teknolojilere yönelik çalışmalar yürütmeye başlaması çok sevindirici bir gelişme. Bu tarz aksiyonların artarak sürmesini diliyoruz.

Tags: Ticaret Bakanlığı, Blockchain, Ruhsar Pekcan, Bakanlık, Kamu, Blockchain Platformu, Üyelik, Gümrük

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın