Top Nav

BBVA, pazarlama kampanyalarını makine öğrenimiyle oluşturacak

Şub 11, 2019 0 comments
Haberin Özeti
BBVA, müşterilerine yönelik kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluşturmak için Londra merkezli Datasine'e yatırım yaptı. Datasine’ın kişiselleştirilmiş içerik platformu Pomegranate, şirketlerin müşteri profilleri oluşturmak için topladıkları davranışsal verilere makine öğrenimini uygulayarak pazarlamacılara kelimeler ve resimler de dahil olmak üzere bir dizi içerik öğesi konusunda rehberlik ediyor. Şirket, bu hizmetiyle işletmeler ve müşteriler arasındaki etkileşimi %80 oranında, satışları ise %71 oranında artırabildiğini iddia ediyor. Platformu BBVA dışında BNP Paribas ve Tinkoff Bank da kullanıyor. BBVA’nın, yeni pazarlama aracıyla neler elde edeceğini önümüzdeki süreçte ayrıntılı bir şekilde görebileceğiz.


İspanyol bankacılık devi BBVA, kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluşturmak için makine öğrenimi ve psikolojiyi bir araya getiren Londra merkezli Datasine'e yatırım yaptı. Banka, yatırım aracı Propel Venture Partners aracılığıyla İngiliz şirketin 5.2 milyon dolarlık yatırım fonuna ortak oldu.

Datasine’ın kişiselleştirilmiş içerik platformu Pomegranate, şirketlerin müşteri profilleri oluşturmak için topladıkları davranışsal verilere makine öğrenimini uygulayarak pazarlamacılara kelimeler ve resimler de dahil olmak üzere bir dizi içerik öğesi konusunda rehberlik ediyor. Şirket, bu hizmetiyle işletmeler ve müşteriler arasındaki etkileşimi %80 oranında, satışları ise %71 oranında artırabildiğini iddia ediyor. Platformu BBVA dışında BNP Paribas ve Tinkoff Bank da kullanıyor.

Propel Ventures ortaklarından Rohit Bodas konu hakkındaki görüşlerini “İşletmeler, odak noktalarını giderek artan bir şekilde içerik ve veri odaklı pazarlama stratejilerine doğru kaydırıyor. Böylece sundukları hizmetlerin maliyetlerini azaltarak daha fazla verim elde ediyorlar. Yapay zeka ve psikoloji uzmanları tarafından inşa edilen Datasine, bu doğrultuda işletmelere muhteşem bir söz veriyor ve pazarlama faaliyetleri için kişiselleştirme sağlıyor.” sözleriyle dile getiriyor. BBVA’nın, yeni pazarlama aracıyla neler elde edeceğini önümüzdeki süreçte ayrıntılı bir şekilde görebileceğiz.

Tags: BBVA, İspanya, Banka, Makine Öğrenimi, Yapay Zeka, Psikoloji, Tool, Pazarlama, Datasine, Pomegranate

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın