Top Nav

Teknolojiye en çok para harcayan bankalar

Mar 30, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Business Insider tarafından yapılan bir araştırma, teknoloji bütçesi en yüksek Amerikan bankalarını ortaya çıkardı. Listenin zirvesinde 11.4 milyar dolarlık 2019 yılı inovasyon bütçesiyle JPMorgan yer alırken, köklü bankayı sıralamada Bank of America, Wells Fargo ve Citigroup takip etti. Business Insider tarafından yayınlanan rapor, teknolojiye yatırımın büyümedeki etkisine ve bankalar arasındaki teknolojik güç farkının zamanla ciddi oranda açıldığına işaret ediyor. Peki sizce Türkiye’de teknolojiye en çok bütçe ayıran banka hangi banka olabilir? Görüşlerinizi içeriğimizin yorumlar kısmında bizimle paylaşın, tartışalım!


Business Insider tarafından yapılan bir araştırma, teknoloji bütçesi en yüksek Amerikan bankalarını ortaya çıkardı. Araştırmada, bankalar tarafından yayınlanan kurum içi raporlar ve konferanslarda paylaşılan veriler gibi çeşitli malzemelerden faydalanıldı.

JPMorgan zirvede 

Listenin zirvesinde JPMorgan yer alıyor. Banka bu yıl, 2018 yılı inovasyon bütçesini %5.6 oranında artırarak 11.4 milyar dolara çıkardı. Bu bütçe, köklü bankayı Amerika’nın en teknoloji sever bankası yapmaya yetti. Sıralamada JPMorgan’ı takip eden banka ise sık sık DijiFi’de de haber yaptığımız Bank of America oldu. Bankanın 2019 yılı teknoloji bütçesi 10 milyar dolar. Banka bu bütçenin %30’unu teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlar için kullanıyor. Teknolojiye para harcamayı seven bankalar listesinde 3. sıra yıllık 9 milyar dolarlık bütçesiyle Wells Fargo’nun, 4. sıra ise 8 milyar dolarlık bütçesiyle Citigroup’un oldu.

Küçük bankalar geride 

Business Insider tarafından yayınlanan rapor, teknolojiye yatırımın büyümedeki etkisine ve bankalar arasındaki teknolojik güç farkının zamanla ciddi oranda açıldığına işaret ediyor. Rapor, küçük bankaların teknolojik rekabetin çok gerilerinde kaldığının da açık bir kanıtı. Peki ülkemizde durum nasıl sizce? Türkiye’de teknolojiye en çok bütçe ayıran banka hangi banka olabilir? Görüşlerinizi içeriğimizin yorumlar kısmında bizimle paylaşın, tartışalım!

Tags: Dünya, Dijital Dönüşüm, Finans Teknolojileri, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın