Top Nav

Sıradaki parça Alexa’dan geliyor

Nis 22, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Amazon, Amerika’daki Alexa kullanıcılarının Amazon Müzik üzerindeki binlerce çalma listesine ve radyo istasyonuna artık ücretsiz bir şekilde erişebileceklerini duyurdu. Amazon kullanıcıları, bu hizmetten hâlihazırda Prime abonelikleriyle yıllık 119 dolar veya Amazon Müzik abonelikleriyle aylık 9.99 dolar karşılığında faydalanabilmekteydi. Artık dileyen herkes, karşılarına çıkacak reklamları sorun etmemek suretiyle bu özelliği ücretsiz bir şekilde kullanabilecek. Amazon’un bu kararı, gelişmenin yaşandığı ilk hafta Spotify hisselerinin %4 oranında değer kaybetmesine neden oldu.


Amazon, Amerika’daki Alexa kullanıcılarının Amazon Müzik üzerindeki binlerce çalma listesine ve radyo istasyonuna artık ücretsiz bir şekilde erişebileceklerini duyurdu.

Amazon kullanıcıları, bu hizmetten hâlihazırda Prime abonelikleriyle yıllık 119 dolar veya Amazon Müzik abonelikleriyle aylık 9.99 dolar karşılığında faydalanabilmekteydi. Artık dileyen herkes, karşılarına çıkacak reklamları sorun etmemek suretiyle bu özelliği ücretsiz bir şekilde kullanabilecek. Bunu tıpkı Spotify ve Soundcloud gibi müzik servilerinin gelir modelleri gibi düşünebiliriz.


Amazon’un, müzik hizmetini Alexa üzerinden tüm kullanıcılara açma kararı, gelişmenin yaşandığı ilk hafta Spotify hisselerinin %4 oranında değer kaybetmesine neden oldu. Ancak popüler müzik servisinin hisseleri, olayın ilk şokunun ardından tekrar %1.3 oranında değer kazandı. Amazon’un bu kararı, şüphesiz ki online müzik pazarının dengelerini etkileyecektir. Kullanıcılar içinse alternatif platformların sayısının artması her zaman sevindirici bir gelişme olmuştur.

“Çal be Alexa!” diyeceğimiz günler yaklaşıyor. Müzikle kalın!

Tags: Dünya, Teknoloji, Yapay Zeka, Uygulama, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın