Top Nav

Amazon Go mağazaları nakit ödemeleri de kabul edecek

Nis 11, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Amazon, Go adlı yeni nesil mağazalarına ek ödeme seçenekleri getirmeye hazırlanıyor. Aralarında devlet beslenme yardımı gibi ödeme türlerinin de yer aldığı bu genişlemede en dikkat çeken yenilik ise nakit kabulü olarak dikkat çekiyor. Gelişme, basında geniş yer bulurken resmi kaynaklar tarafından da doğrulandı. Alışveriş devi, faaliyette olan 10 Amazon Go mağazasında müşterilerine kasasız ve nakitsiz bir alışveriş deneyimi sunuyor. Amazon’un tüm dünyada ses getiren ve ilgi gören bu mağaza konseptini 2021 yılına kadar 3000 yeni mağazayla desteklemesi bekleniyor.


Tüm dünyada kasasız ve nakitsiz mağazalarıyla gündem olan, bu projesiyle teknoloji sunumlarının vazgeçilmez slaytı haline gelen Amazon, görünen o ki bazı kararlarından geri adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, son aldığı karar doğrultusunda Amazon Go mağazalarına nakit ödeme seçeneğini getirecek.


Bu hafta CNBC başta olmak üzere çok sayıda medya kuruluşu Amazon’un, Go mağazalarına ek ödeme seçenekleri getireceğini ve bunlar arasında nakit ödemenin de yer alacağını duyurdu. Amazon’un fiziksel mağazalardan sorumlu yöneticisi Steve Kessel ise geçtiğimiz ay bir şirket içi toplantıda Amazon Go mağazalarında ödeme seçeneklerinin genişleyeceğini ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını belirtmişti. Kessel’in bu açıklaması daha sonra ismi açıklanmayan bir şirket sözcüsü tarafından doğrulanmıştı. Yapılacak güncelleme neticesinde Amazon Go mağazalarına nakit dışında devlet beslenme yardımı gibi farklı tür ödeme seçeneklerinin de gelmesi bekleniyor.


Amazon, faaliyette olan 10 Amazon Go mağazasında müşterilerine kasasız alışveriş deneyimi sunuyor. Şirket, tüm dünyada ses getiren ve ilgi gören bu mağaza konseptini 2021 yılına kadar 3000 yeni mağazayla desteklemeyi planlıyor. Ancak bu sıradışı sistem geleceğin alışveriş yöntemi olarak tanımlansa da bankacılık ürünlerine mesafeli kitleye hizmet anlamında negatif ayrımcılık yapıldığı yönünde eleştiriler de alıyor. Üstelik yaptırıma kadar varan bu eleştiriler sadece Amazon ile sınırlı değil. Geçtiğimiz aylarda Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde nakit kabul etmeyen çok sayıda işletme, yasaklar ve cezalarla karşı karşıya kalmaya başlamıştı.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Dijital Dönüşüm, Teknoloji, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın