Top Nav

İngiltere hükümeti Apple’ın NFC inadını kırdı

Nis 11, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Apple, NFC özelliğini İngiltere’de yıl sonuna kadar genel kullanıma açmayı kabul etti. İngiltere hükümeti bu sayede Brexit sonrasında ülkede kalacak 3.5 milyon AB vatandaşını kayıt altına almayı amaçlıyor. Bu süreçte adada kalan AB vatandaşlarının İngiltere İçişleri Bakanlığı’na yerleşik durum kaydı yaptırması gerekecek. Söz konusu kitle, yüzlerini net bir şekilde gösteren selfielerini ve pasaportlarına gömülü olan güvenlik çipini, akıllı cihazlarında bulunan NFC özelliğiyle uzaktan taratarak bakanlıkla paylaşabilecek. Nisan ayının başı itibariyle genel kullanıma açılan Apple’ın NFC özelliğinden şu ana kadar 280 binden fazla AB vatandaşının faydalandığı bildirildi.


Apple’ın, taviz vermediği konulardan biri olan NFC özelliği için gardı yavaş yavaş düşüyor. Teknoloji devi, bu özelliği İngiltere’de yıl sonuna kadar genel kullanıma açmayı kabul etti.

Android kullanıcılarının uzun bir süredir aşina olduğu, Apple’ın ise iPhone 6 ile birlikte kullanıma sunduğu NFC özelliği, normal şartlarda Apple marka cihazlarda sadece Apple Pay için kullanılabiliyor. Apple’ın özelliği sınırlı bir şekilde kullanıcılara sunması uzun bir süredir tartışılan bir konu. Ancak bu konuda ilk kez bir kırılma yaşandı. Apple, İngiltere hükümetinden gelen talep üzerine 2019’un sonuna kadar ada ülkesinde NFC’yi genel kullanıma açtı.

İngiltere hükümeti bu sayede Brexit nedeniyle olası bir AB ayrılığından sonra ülkede kalacak 3.5 milyon AB vatandaşını kayıt altına almayı amaçlıyor. Bu süreçte adada kalan AB vatandaşlarının İngiltere İçişleri Bakanlığı’na yerleşik durum kaydı yaptırması gerekecek. Söz konusu kitle, yüzlerini net bir şekilde gösteren selfielerini ve pasaportlarına gömülü olan güvenlik çipini, Android ve iOS tabanlı akıllı cihazlarında bulunan NFC özelliğiyle uzaktan taratarak bakanlıkla paylaşabilecek. Böylece kayıt işlemleri hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabilecek.

İngiltere hükümeti, Apple ile NFC konusunda görüşmeler devam ederken bir yandan da vatandaşlarını arkadaşlarının Android tabanlı cihazlarını işlemler için ödünç almaları konusunda bilgilendirdi. Nisan ayının başı itibariyle genel kullanıma açılan Apple’ın NFC özelliğinden şu ana kadar 280 binden fazla AB vatandaşının faydalandığı bildirildi.


Tags: Dünya, Teknoloji, Yaşam, Dijital Dönüşüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın