Top Nav

Dijital sigorta Lemonade 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Nis 16, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Forbes kaynaklı bir habere göre dijital sigorta çözümü Lemonade, SoftBank Group liderliğindeki son yatırım turunun ardından değerini 2 milyar dolara çıkardı. Şirketin bu değerlemeye ulaştığı yatırım turunda Allianz, General Catalyst, GV, OurCrowd ve Thrive Capital şirketleri de yer aldı. Dijital çağın sigortası olarak nitelendirilen Lemonade, müşterilerinin sigorta ödemelerinden %20’lik sabit bir pay alarak geri kalan parayı yine müşterilere ve yardım kuruluşlarına veriyor. Böylece şirket ve müşteriler aynı para üzerinde tartışmaya girmedikleri için işler çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor ve ortaya yüksek bir müşteri memnuniyeti çıkıyor.


2016 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugün dijital çağın sigorta çözümü olarak nitelendirilen Lemonade değerini her geçen gün artırıyor. Şirket son olarak katıldığı 300 milyon dolarlık bir yatırım turunun ardından 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı.


Forbes kaynaklı habere göre, bugüne kadar 480 milyon dolarlık bir yatırımı cebine koyan başarılı fintech, SoftBank Group liderliğindeki son yatırım turunun ardından değerini 2 milyar dolara çıkardı. Lemonade’in bu değerlemeye ulaştığı yatırım turunda SoftBank Group’un dışında Allianz, General Catalyst, GV, OurCrowd ve Thrive Capital şirketleri de yer aldı. Şirketin kurucularından Daniel Schreiber konu hakkında “Sigorta teknolojileri satan küçük bir şirket veya başka birşey yaratmak istemiyoruz. Küresel pazarda güçlü ve teknolojik olarak aktif bir sigorta şirketi olmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı. Bu kısa açıklama bile Lemonade’in vizyonunu anlayabilmek için yeterli.


Son derece basit ve mantıklı bir işleyişe sahip olan Lemonade, müşterilerinin sigorta ödemelerinden %20’lik sabit bir pay alarak geri kalan parayı yine müşterilere ve yardım kuruluşlarına veriyor. Böylece şirket ve müşteriler aynı para üzerinde tartışmaya girmedikleri için işler çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Yine bu sayede günümüz sigorta şirketlerinin “müşteriye ne kadar az ödeme yaparsam o kadar kârdayım” mantığı da söz konusu olmuyor. Elbette bu durum da yüksek bir müşteri memnuniyetinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Tags: Dünya, Yatırım, Dijital Çözüm, İyi Fikir, Dijital Dönüşüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın