Top Nav

Dolandırıcılık vakalarına karşı mobil şube uyarıları

Nis 8, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Santander Bank, dolandırıcılık vakalarına karşı oldukça basit ve etkili bir çözümü hayata geçirdi. Banka, artık mobil uygulaması üzerinden ödeme yapan veya işlem emri veren müşterilerinden bu aksiyonları için bir neden belirtmelerini (seçmelerini) isteyecek. Bu adımın ardından müşterilere “Unutmayın, hesabınızın risk altında olduğunu ve paranızı transfer etmeniz gerektiğini söyleyen biri sizi dolandırmaya çalışıyor olabilir.” uyarısı gösterilecek. Bu uyarıyla karşılaşanlar işlemlerini iptal edebilecek, erteleyebilecek veya bir banka yetkilisiyle görüşmek için karşılarına çıkan butonu kullanabilecekler. Santander, geçtiğimiz yıl internet bankacılığı hizmeti için de benzer güvenlik prosedürlerini hayata geçirmişti.


Günümüzde sayıları iyice artan dolandırıcılık vakalarına karşı Santander Bank oldukça basit ve etkili bir çözümü hayata geçirdi. İngiliz banka şüpheli işlemler için müşterilerinin karşısına mobil uygulama uyarıları çıkaracak.

"Dolandırılıyor olabilirsiniz."

Banka, yeni güvenlik önlemi doğrultusunda mobil uygulaması üzerinden ödeme yapan veya işlem emri veren müşterilerinden bu aksiyonları için bir neden belirtmelerini isteyecek. Bu nedenler arasında online mal satın alımı, mülk veya büyük satın alımlar, arkadaş ve aile gibi seçenekler yer alacak. Bu aşamanın ardından ise müşterilere para transferlerinde ve ödemelerde yapılabilen dolandırıcılık vakalarına karşı “Unutmayın, hesabınızın risk altında olduğunu ve paranızı transfer etmeniz gerektiğini söyleyen biri sizi dolandırmaya çalışıyor olabilir.” uyarısı gösterilecek. Santander mobil uygulaması üzerinden bu uyarıyla karşılaşan müşteriler, ödemeden rahatsızlık duyarlarsa işlemlerini iptal edebilecek, erteleyebilecek veya bir banka yetkilisiyle görüşmek için karşılarına çıkan butonu kullanabilecekler.

Farklı önlemler de mevcut 

Santander Bank, geçtiğimiz yıl internet bankacılığı hizmeti için de benzer güvenlik prosedürlerini hayata geçirmişti. Güvenliğe önem veren banka mobil uygulama girişlerinde parmak izi ve yüz tanıma teknolojilerini de müşterilerinin kullanımına sunuyor.

Tags: Dünya, Güvenlik, Mobil Uygulama, Dijital Çözüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın