Top Nav

Fintech Sohbetleri: TransferGo

Nis 24, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Fintech Sohbetleri röportaj serimizin sıradaki konuğu, geçtiğimiz yıl ülkemize giriş yapan uluslararası para transferi platformu TransferGo oldu. Şirketin Ülke Müdürü Senem Öztürk, sohbetimiz süresince TransferGo’nun hikayesini, sunduğu hizmetleri ve gelecek planlarını bizimle paylaştı. Senem Hanım’a bu güzel sohbet için tekrar teşekkür ediyor, sizi röportajımızla baş başa bırakıyoruz.


Çalışmalarını finansal teknolojiler pazarında sürdüren girişimleri ve şirketleri ağırladığımız Fintech Sohbetleri’miz son sürat devam ediyor! Bu bölümümüzde daha önce Kredya ve Manibux ile çok keyifli sohbetler gerçekleştirmiştik. Röportaj serimizin sıradaki konuğu, geçtiğimiz yıl ülkemize giriş yapan uluslararası para transferi platformu TransferGo oldu. Şirketin Ülke Müdürü Senem Öztürk, sohbetimiz süresince TransferGo’nun hikayesini, sunduğu hizmetleri ve gelecek planlarını bizimle paylaştı. Senem Hanım’a bu güzel sohbet için tekrar teşekkür ediyor, sizi röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

Merhaba! Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ismim Senem Öztürk. Uluslararası para transferi sektöründe hizmet veren TransferGo’nun büyümeden sorumlu Türkiye ülke müdürüyüm. Daha önce teknoloji alanında uzun yıllar deneyimim oldu, teknolojinin yanına finansın da gelmesiyle beni oldukça heyecanlandıran fintech alanında calışmanın mutluluğunu duyuyorum.

Peki TransferGo fikrinin bir hikayesi var mıdır?

TransferGo’nun kurucuları Litvanyalı üç genc. CEO'su ise Daumantas Dvilinskas. Daumantas ve diğer ortaklar Londra’da bir şirket kuruyorlar ve Litvanya’dan getirdikleri ürünleri İngiltere pazarında satarak uluslararası ticaret yapıyorlar. Bu ticaretin gereği, Litvanya’daki tedarikçilerine ödemelerini İngiliz bankaları üzerinden yapıyorlar, ancak bankaların aldıkları komisyon ve masraflar bu operasyonu oldukça maliyetli kılıyor. Bir de üzerine çalıştıkları banka yanlış bir ülkeye ve yanlış bir döviz kurunda para transferi gerçekleştirince, akıllarına yeni bir uluslararası para transferi iş modeli fikri geliyor. Ülkelerinden uzakta yaşayan insanların hayatına dokunacak ve devrim yaratan Londra merkezli bir FinTech sirketi olarak TransferGo 2012 yılının Eylül ayında hayata geçiyor. Zaten bu fikirle beraber Daumantas Dvilinskas, 2017 yılında Forbes dergisinin 30 Under 30 listesine giriyor. Bu liste 30 yaşın altında olan ve finans dünyasının başını çeken en başarılı genç liderleri sıralıyor.

Sunduğunuz hizmeti kısaca anlatabilir misiniz?

TransferGo, ülkeler arası para transferlerini oldukça düşük maliyetlerle ve tamamen dijital bir hizmet olarak sunuyor. Bu hizmetten www.transfergo.com/tr adresi aracılığıyla veya Android ve iOS telefon cihazlarından TransferGo uygulamasını indirerek faydalanmak mümkün. Paranızın karşı ülkedeki hesaba ne kadar hızlı geçmesini istiyorsanız, örneğin yarım saat, 3 iş günü vb. birkaç farklı seçenek var, buna istinaden bir komisyon alıyor sizden sistem. Siz göndermek istediğiniz ülkedeki IBAN numarasını ve alıcının bilgilerini girdikten sonra, ne kadar para göndermek istediğinizi belirtiyorsunuz. Gönderim hızını da seçtikten sonra, sistem sizden bu tutarı TransferGo’nun hesabına göndermenizi istiyor. Bu ödeme banka havalesi veya kredi kartıyla yapılabiliyor. TransferGo, kendi hesabında parayı gördüğünde, seçtiğiniz hıza göre, sizin para transferinizin çıkış emrini veriyor. Bu iş modeline Local-In Local-Out deniyor. Eğer 3 iş gününde geçmesi sizin için uygunsa, bu seçenek özelinde hiçbir komisyon ödememiş oluyorsunuz. Örneğin, ŞİMDİ seçeneğiyle yarım saatte gitmesini istiyorsanız, o zaman 2.99 Euro gibi bir ücret ödüyorsunuz. Bu arada bu gönderim seçenekleri ülkelere göre değişiyor, hepsini web sitesi veya uygulama üzerinde inceleyebilirsiniz. Ama şunu söyleyebiliriz ki, sizden talep edilen komisyon, sizin göndermek istediğiniz paranın tutarina göre değişiklik göstermiyor. Yani 500 Euro da, 1500 Euro da gönderseniz ikisi için de örneğin yarım saatte gönderim seçeneği için 2.99 Euro ödüyorsunuz.

TransferGo’nun arkasında kaç kişilik bir ekip bulunuyor?

TransferGo’nun tüm Avrupa’da 5 ofisi var. Şu anda Londra, Berlin, Vilnius, Varsova ve İstanbul’daki ofislerde 100'den fazla kişi çalışıyor.

Bugüne kadar hiç yatırım aldınız mı?

Evet, 2018 yılı TransferGo için yatırım açısından en parlak yıl oldu. 2018 yılı içerisinde 17.5 M dolarlık Seri B yatırımı aldık. Bunun yanı sıra, kitle fonlama platformu Seedrs üzerinden de yaklaşık 830 bin dolarlık yatırım topladık.

TransferGo’nun geleceğine dair planlar nelerdir?

Bu sene geçtiğimiz seneye oranla %100 büyüme kaydettik. Bundan böyle büyüme hızımızı daha da artıracağız. Bu fonu uluslararası büyümemizi hızlandırmak, özellikle Türkiye, Hindistan ve diğer birkaç hedef pazarımızda pazar payımızı artırmak için kullanacağız. Yine bu fonla, müşterilerimiz için yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye de devam edeceğiz.

Bu keyifli röportaj için teşekkür ederiz. Okurlarımıza son olarak iletmek istediğiniz bir mesajınız var mıdır?

Dijital ve finansal bir servis olunca, TransferGo’nun kullanımıyla ilgili birçok soru alıyoruz. Servisin nasıl kullanıldığıyla ilgili bir video hazırladık. Yardımcı olması adına kullanmak isteyenler buradan izleyebilirler: https://www.transfergo.com/tr/how-it-works/

Tags: Röportaj, Türkiye'de Fintech, Yaşam, İyi Fikir, Women In Fintech

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın