Top Nav

JPMorgan Chase: "Şubeler, bankaların kalbidir"

Haz 27, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Geçtiğimiz günlerde gençlere yönelik dijital bankacılık uygulaması Finn'i kapatan JP Morgan Chase bu kez de Manhattan'da oldukça gösterişli bir şekilde yeni şube açılışı yaptı. Açılışta konuşan JP Morgan yöneticilerinden Gordon Smith, şubelerin bankaların kalbi olduğunu ve gelecekte de var olmaya devam edeceklerini belirtti. Şu sıralar JP tarafındaki bakış açısı, Gordon Smith'in görüşleriyle örtüşüyor. Banka yeni işletmeleri ve kullanıcıları kazanmanın yolunun fiziksel ayak izini yaymaktan geçtiğine inanıyor. Geçtiğimiz yıl 20 yeni pazarda 400 şube açma kararı alan JP Morgan Chase, bu şubelerin 90'ını bu yıl açacak.


Ünlü Amerikalı banka JP Morgan Chase'in dijitalleşme yolculuğu oldukça ilginç bir seyirde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gençlere yönelik dijital bankacılık uygulaması Finn'i kapatan banka bu kez de Manhattan'da oldukça gösterişli bir şekilde yeni şube açılışı yaptı.

Açılışta konuşan bankanın İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon, şube ağlarını genişletmekten heyecan duyduklarını, bu sayede binlerce kişi için yeni iş olanakları yarattıklarını dile getirdi. Şu sıralar JP tarafındaki bakış açısı, Jamie Dimon'ın görüşleriyle örtüşüyor. Günümüz müşterileri, her geçen gün dijital kanallarda daha fazla varlık gösteriyor ancak Amerikalı banka yeni işletmeleri ve kullanıcıları kazanmanın yolunun fiziksel ayak izini yaymaktan geçtiğine inanıyor.


JP Morgan Chase, geçtiğimiz yıl 20 yeni pazarda 400 şube açma kararı almıştı. Bu şubelerin 90'ı bu yıl açılacak. Banka, açılışını yaptığı Manhattan şubesiyle bu genişlemeyi başlattı. 12.500 metrekarelik Manhattan şubesi, fiziksel ve dijital bankacılığı bir araya getiren, yüksek teknolojiye sahip bir şube. Kullanıcılar burada yer alan yeni nesil ATM'ler ile işlemlerinin %80'ini gerçekleştirebilecek, akıllı cihazlara sahip personel aracılığıyla ise karmaşık sorunlarına çözüm bulabilecek.

JP Morgan yöneticilerinden Gordon Smith yeni şube açılışlarına dair "Şubeler, bankanın kalbidir. Ulaştığımız her yeni lokasyonda işlerimizi onlar sayesinde yürütürüz. Peki gelecekte var olacaklar mı? Bu son dönemde çok sık duyduğumuz bir soru. Yanıtı ise kesinlikle evet." açıklamasını yapıyor. Gordon Smith'in bu görüşü ne denli gerçeğe dönüşür emin değiliz. Şubelerin gelecekte var olmaması, sıklıkla dillendirilen bir  senaryo. Peki sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Fikirlerinizi içeriğimizin yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın!

Tags: Dünya, Dijital Dönüşüm, Finans Teknolojileri, Dijital Bankacılık

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın