Top Nav

Uganda Cumhurbaşkanı Afrika Blockchain Konferansı'na liderlik edecek

Haz 25, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Uganda’nın önemli haber ajanslarından Kabuubi Media Africa'nın 24 Haziran tarihli raporuna göre 3-4 Temmuz tarihlerinde Uganda'nın başkenti Kampala'da düzenlenecek olan 2019 Afrika Blockchain Konferansı'na Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni bizzat liderlik edecek. Ana teması "Afrika 4.0: Afrika'nın 4. Endüstri Devrimi'ne Hazırlanması" olan konferansta fintech, ödeme sistemleri ve eğitimin geleceği konuşulacak. Blockchain, ekonomik kriz ve yüksek işsizlik oranı gibi sorunları olan Afrika ülkeleri için önemli bir fırsat durumunda. Bu doğrultuda Binance ve CryptoSavannah gibi şirketler Uganda'nın da dahil olduğu bu coğrafyada finansal dönüşüme yönelik çalışmalar yürütüyor.


Blockchain trenini kaçırmamak, bugün her ülkenin hayali. Buna Afrika ülkeleri de dahil. Bu konuda kara kıtanın hareketli ülkelerinden olan Uganda, yakında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ülkenin önemli haber ajanslarından Kabuubi Media Africa'nın 24 Haziran tarihli raporuna göre 3-4 Temmuz tarihlerinde Uganda'nın başkenti Kampala'da düzenlenecek olan 2019 Afrika Blockchain Konferansı'na Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni bizzat liderlik edecek. Ana teması "Afrika 4.0: Afrika'nın 4. Endüstri Devrimi'ne Hazırlanması" olan konferansta fintech, ödeme sistemleri ve eğitimin geleceği konuşulacak. Uganda Cumhurbaşkanı Museveni, blockchain teknolojisine verdiği destekle bilinen bir lider. Museveni, dört sektörün bu teknolojiyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyor: Tarım, üretim-işleme, hizmet ve bilgi-iletişim teknolojileri.

Blockchain, ekonomik kriz ve yüksek işsizlik oranı gibi sorunları olan Afrika ülkeleri için önemli bir fırsat durumunda. Bu doğrultuda Binance ve CryptoSavannah gibi şirketler Uganda'nın da dahil olduğu bu coğrafyada finansal dönüşüme yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu şirketler Afrika'da kripto para birimlerinin olgunlaşmasını sağlamayı hedeflerken, bir yandan da yeni istihdamlar yaratarak var olan problemlere ilaç olabilmeyi amaçlıyorlar.

Tags: Dünya, Blockchain, Dijital Dönüşüm, Bitcoin

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın