Top Nav

ABN Amro, blockchain entegreli ilk lojistik sevkiyatını tamamladı

Tem 2, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Hollandalı banka ABN Amro, Samsung SDS'in blockchain platformu Deliver aracılığıyla Asya'daki bir fabrikada bulunan konteynerını Hollanda'ya başarıyla taşıdı. Banka, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Rotterdam Limanı ve Samsung SDS ile konteyner taşımacılığının testlerini başlatmıştı. ABN Amro başarılı geçen ilk denemelerin ardından pilot çalışmaları, farklı sektörlerden çok sayıda nakliyeciye açmayı ve blockchain temelli lojistik faaliyetlerini farklı ticari alanlarda kullanıma sunmayı planlıyor.


Hollandalı banka ABN Amro, Samsung SDS'in blockchain platformu Deliver aracılığıyla Asya'daki bir fabrikada bulunan konteynerını Hollanda'ya başarıyla taşıdı.

Banka, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Rotterdam Limanı ve Samsung SDS ile konteyner taşımacılığının testlerini başlatmıştı. ABN Amro'nun İnovasyon Yöneticisi Edwin van Bommel konu hakkındaki görüşlerini "Müşterilerimizin ticari işlemlerini otomatikleştirmek ve kolaylaştırmak konusunda kararlıyız. Bu sayede ticari süreçlerde yer alan tüm taraflar daha etkili kontrol, daha fazla verimlilik, şeffaflık ve izlenebilirlikten faydalanacak." sözleriyle dile getiriyor. Banka, başarılı geçen ilk denemelerin ardından pilot çalışmaları, farklı sektörlerden çok sayıda nakliyeciye açmayı ve blockchain temelli lojistik faaliyetlerini farklı ticari alanlarda kullanıma sunmayı planlıyor.

Van Bommel, konuya dair görüşlerini "Pilot çalışmalarımızla tüm tedarik zinciri akışlarını entegre hale getireceğiz. Takip ve izleme ile entegre edilmiş iş akışı yönetiminden, kağıt belgelerin sayısallaştırılmasına kadar birçok çalışma yürüteceğiz. Nihai hedefimiz, nakliyecilere işlerinde katkı sağlayacak açık, bağımsız ve küresel bir platform yaratmak." sözleriyle tamamlıyor. İnanıyoruz ki bugün bir konteyner, yarın ise tüm dünya blockchain ile taşınacak. İnsanlık tarihinde yepyeni bir dönemin kapıları aralanıyor.

Tags: Dünya, Blockchain, Dijital Dönüşüm, Gelecek

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın