Top Nav

Hamas’ın askeri kanadından bitcoin ile destek çağrısı

Ağu 19, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Filistin direniş hareketi Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları, dijital para birimi bitcoin aracılığıyla direnişe destek çağrısında bulundu. New York Times’in haberine göre El-Kassam Tugayları tarafından kurulan bir web sitesi, her ziyaretçiye direnişe bitcoin ile destekte bulunabilmesi için benzersiz bir bitcoin adresi sağlıyor. Böylece site kullanıcıları bitcoin gönderimlerini kolay bir şekilde yapabilirken, herhangi bir yasal veya askeri mercinin izlemesine de takılmıyorlar. Yakın zamanda Suriye’de yaşanan iç savaş esnasında da Telegram üzerinden bitcoin toplandığına dair iddialar ortaya çıkmıştı.


Filistin direniş hareketi Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları, kripto para birimi bitcoin aracılığıyla direnişe destek çağrısında bulundu.


New York Times’in haberine göre El-Kassam Tugayları tarafından kurulan bir web sitesi, her ziyaretçiye direnişe bitcoin ile destekte bulunabilmesi için benzersiz bir bitcoin adresi sağlıyor. Böylece site kullanıcıları bitcoin gönderimlerini kolay bir şekilde yapabilirken, herhangi bir yasal veya askeri mercinin izlemesine de takılmıyorlar. Yedi dilde hizmet veren sitede yasal otoritelere yakalanmadan nasıl bitcoin alınabileceğini ve gönderilebileceğini anlatan bir video da bulunuyor.


Konu hakkında yayınlanan son raporlarda, bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin direniş oluşumları arasında artan kullanım oranlarına dikkat çekiliyor. Yakın zamanda Suriye’de yaşanan iç savaş esnasında da Telegram üzerinden bitcoin toplandığına dair iddialar ortaya çıkmıştı.

Tags: Dünya, Bitcoin, Güvenlik

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın