Top Nav

Finlandiyalı OP Bank ödemelerde 5G destekli yüz tanıma teknolojisini deniyor

Ağu 23, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Global telekomünikasyon şirketi Telia ve Finlandiyalı yerel banka OP Bank, Helsinki'nin Vallila semtinde bir dondurma kamyonetine kurdukları sistemle 5G teknolojisinin yüz tanıma teknolojili ödemelerdeki potansiyelini gözlemlemeye ve bunu sergilemeye başladılar. Yapılan çalışma sayesinde kamyonetten dondurma alan müşteriler, ödemelerini yüzlerini sisteme göstererek yapabiliyorlar. Teknoloji, kullanıcının yüzünü, kamera aracılığıyla sisteme yüklenen biyometrik bir fotoğrafıyla karşılaştırarak önce doğrulamayı ardından ise kişinin daha önce sisteme kaydedilmiş kredi kartı bilgilerini kullanarak ödeme işlemini gerçekleştiriyor. Projede Finlandiyalı yerel firma Pivo'nun yüz tanıma teknolojisinden faydalanılıyor.


Global telekomünikasyon şirketi Telia ve Finlandiyalı yerel banka OP Bank, Helsinki'nin Vallila semtinde bir dondurma kamyonetine kurdukları sistemle 5G teknolojisinin yüz tanıma teknolojili ödemelerdeki potansiyelini gözlemlemeye ve bunu sergilemeye başladılar.

Yapılan çalışma sayesinde kamyonetten dondurma alan müşteriler, ödemelerini yüzlerini sisteme göstererek kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorlar. Teknoloji, kullanıcının yüzünü, kamera aracılığıyla sisteme yüklenen biyometrik bir fotoğrafıyla karşılaştırarak önce doğrulamayı ardından ise kişinin daha önce sisteme kaydedilmiş kredi kartı bilgilerini kullanarak ödeme işlemini gerçekleştiriyor. Projede Finlandiyalı yerel firma Pivo'nun yüz tanıma teknolojisinden faydalanılıyor.

OP Bank yöneticilerinden Kristian Luoma konu hakkındaki açıklamasında "Bankacılık işlemlerinde güvenliğin yanı sıra sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunabilmek de oldukça önemli. 5G ile bu işlemler çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle Pivo'nun sahip olduğu yüz tanıma teknolojiyle bizim için mükemmel bir ortak olduğunu düşünüyor ve Telia ile yaptığımız denemenin geleceğe yeni bir pencere açacağına inanıyoruz." ifadelerini kullanıyor. Telia Finlandiya 5G Program Başkanı Janne Koistinen ise görüşlerini "Yüz tanıma teknolojili ödemeler, 5G'nin kullanılabileceği alanlar için iyi bir örnek. Gelecek süreçte 5G, mobil bağlantıların güvenliğini daha üst seviyeye çıkaracak. Bunu da başta ödemeler olmak üzere çeşitli finansal hizmetlerde deneyimlemek oldukça ilginç olacak." sözleriyle dile getiriyor.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Dijital Dönüşüm, Gelecek

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın