Top Nav

İngilizler: “Göçmenler gitsin, ucuz işçilik kalsın”

Eyl 25, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Uluslararası para transferi şirketi TransferGo, araştırma firması YouGov’la birlikte İngiltere'de Brexit odaklı bir göçmen araştırması yürüttü. Araştırma sonuçlarına göre göçmenlik İngilizler için Brexit'in ardından bir numaralı sorun olmaya devam ederken, nüfusun %73'ü göçmenlere daha katı kısıtlamalar uygulanmasını istiyor. Buna karşın araştırma katılımcılarına inşaat işi, temizlik ve taksi şoförlüğü gibi belirli işleri yapmaları için daha önce göçmen işgücünü istihdam etmiş olup olmadıkları ya da gelecekte istihdam edip etmeyecekleri sorulduğunda, oldukça yüksek sayıda kişi bunu daha önce yaptığını ya da yapmaya hazır olduğunu belirtiyor. Oldukça ilginç sonuçların yer aldığı araştırma, İngilizlerin göçmenlikle ilgili ‘tutarlı olmayan’ tutumlarını net bir şekilde ortaya koyuyor.


Uluslararası para transferi şirketi TransferGo, araştırma firması YouGov’la birlikte İngiltere'de Brexit odaklı bir göçmen araştırması yürüttü. Araştırma, İngilizlerin göçmenlikle ilgili ‘tutarlı olmayan’ tutumlarını ortaya çıkardı.

Araştırma sonuçlarına göre;
  • Göçmenlik, İngilizler için Brexit'in ardından bir numaralı sorunu olmaya devam ediyor ve nüfusun %73'ü göçmenler için daha katı kısıtlamalar istiyor. 
  • İngilizlerin yarısından fazlası, göçmen popülasyonunun halen çok yüksek olduğunu söylüyor ancak bu grubun %43'ü göçmen nüfusun belirli türlerdeki işler için 'gerekli' olduğunu kabul ediyor. Bu grubun yarısından fazlası ise inşaat (%53) ve temizlik (%56) işi için yabancı bir işçi çalıştırıyor ya da çalıştırabileceğini belirtiyor. 
  • Göçmen nüfusun çok yüksek olduğunu düşünenlerin çoğu, aniden işsiz kalsalar bile bir inşaat işi (%61) ya da taksi şoförlüğü (%57) için başvurmayacaklarını söylüyor. 
  • Brexit etkisi: Ayrılma oyu verenlerin %83'ü, göçmenliğin çok yüksek olduğuna inanıyor, kalma oyu verenler arasında bu oran %29.
Araştırma, göçmenliğin İngilizler için önemli bir sorun olmaya devam ettiğini ve İngilizlerin göçmenliğe karşı olan tutumlarındaki belirgin çelişkileri gözler önüne seriyor.

"Ucuz iş gücü kalsın"

Araştırmanın bir diğer ilginç tarafı ise ucuz iş gücüyle ilgili. Araştırmaya katılanların göçmenlik konusuna ilişkin endişelerine karşın, belirli işleri yapmaları için daha önce göçmen işgücünü istihdam etmiş olup olmadıkları ya da gelecekte istihdam edip etmeyecekleri sorulduğunda, oldukça yüksek sayıda kişi bunu daha önce yaptığını ya da yapmaya hazır olduğunu ifade ediyor. Katılımcıların yarısından fazlası (%53) inşaat işi, temizlik işi (%58) veya taksi şoförlüğü (%51) için göçmen iş gücü kullanmış olduğunu ya da kullanabileceğini belirtiyor. Ayrıca göçmenliğin çok yüksek olduğunu düşünen İngilizlerden bazıları, aniden işsiz kalsalar bile, genellikle göçmen iş gücü ile ilişkilendirilen belirli türlerdeki işlere başvurmayacağını dile getiriyor. Bu grubun üçte birinden daha azı, bir inşaat işi (%31) ve yalnızca %36'sı taksi şoförlüğü için başvuracağını belirtiyor. Benzer şekilde, temizlik işi ve mevsimlik tarım işleri söz konusu olduğunda, İngilizlerin sırasıyla %36'sı ve %35'i bu tür işler için başvurmayacaklarını söylüyor.


TransferGo CEO'su Daumantas Dvilinskas, konu hakkındaki görüşlerini "YouGov tarafından gerçekleştirilen araştırmamız, İngilizlerin göçmenliğe yönelik tutumlarının temelindeki çelişkileri gösteriyor. Müşterilerimiz, ailelerine ve kendilerine muhtaç diğer kişilere bakmak için Birleşik Krallık'ta temel işlerde çalışan insanlardan oluşuyor. İnsanların göçmenliğin çok yüksek olduğunu söylemesi, aynı zamanda göçmenlerin iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtmesi ve bazen de kendileri için çalışmak üzere göçmenleri istihdam etmesi mantıklı değil. Bu verilerin Birleşik Krallık'ta göçmenliğe ve çalışmaya ilişkin daha mantıklı ve ölçülü bir tartışma ortamının oluşmasına katkıda bulunmasını umuyoruz." sözleriyle dile getiriyor.

Tags: Dünya, Araştırma, Para TransferiYaşam, Paranın Serüveni

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın