Top Nav

ING, Hollanda’da kasiyersiz mağaza testlerine başladı

Eyl 9, 2019 0 comments
Haberin Özeti
ING, Hollandalı süpermarket zinciri Albert Heijn ve Amerikalı teknoloji şirketi AiFi ile işbirliği yaparak kasiyersiz mağaza konseptinin testlerine başladı. Üç şirket, bu doğrultuda Hollanda’nın Zaandam şehrinde 14 metrekarelik bir mağaza inşa ettiler. Müşterilerin giriş yapabilmek için banka kartlarını okuttukları mağazada, satın alınan tüm ürünler kameralar ve sensörler ile kayda geçiriliyor. Daha sonra müşteri mağazadan çıkış yaparken bir ekranda harcama tutarını ve ödemenin hesabından alındığını görüyor. Mağazadaki bu ödeme sistemi şu an için 25 avroya kadar olan harcamalarda kullanılabiliyor. Sistem, önümüzdeki birkaç ay boyunca ING çalışanları tarafından test edildikten sonra belirlenen ilk mağazada müşterilerin kullanımına sunulacak.


ING, Hollandalı süpermarket zinciri Albert Heijn ve Amerikalı teknoloji şirketi AiFi ile işbirliği yaparak, müşterilerin banka kartlarını okutarak giriş yaptıkları ve daha sonra ürünlerini satın alıp doğrudan çıkış yapabildikleri kasiyersiz mağaza konseptinin ilk testlerini başlattı.


Üç şirket, yeni konsepti test etmek için Hollanda’nın Zaandam şehrinde 14 metrekarelik bir mağaza inşa ettiler. Müşterilerin giriş yapabilmek için banka kartlarını okuttukları mağazada, satın alınan tüm ürünler kameralar ve sensörler ile kayda geçiriliyor. Daha sonra müşteri mağazadan çıkış yaparken bir ekranda harcama tutarını ve ödemenin hesabından alındığını görüyor. Mağazadaki bu ödeme sistemi şu an için 25 avroya kadar olan harcamalarda kullanılabiliyor.


ING’nin projesi, Amazon Go mağazalarının kullandığı ödeme sistemiyle benzerlik gösteriyor. Bu yeni ödeme sisteminde herhangi bir uygulama indirme zorunluluğunun bulunmaması ise güzel bir özellik olarak dikkat çekiyor. Ayrıca projede yüz tanıma gibi bir teknolojinin de söz konusu olmaması gizlilik ve mahremiyet gibi konular açısından ING’nin elini güçlendiriyor. Sistem, önümüzdeki birkaç ay boyunca ING çalışanları tarafından test edildikten sonra belirlenen ilk mağazada müşterilerin kullanımına sunulacak.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Teknoloji, Dijital Çözüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın