Top Nav

Küreselleşen dünyada bugün: PayPal Çin’de ödeme lisansı aldı

Eki 2, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Eylül ayının sonunda GoPay’in (Guofubao Information Technology) %70 hissesini satın alarak Çin pazarına giriş yapan PayPal, böylece Çin’de online ödeme lisansı alan ilk yabancı şirket oldu. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan PayPal CEO’su Dan Schulman, Çin Halk Bankası’nın GoPay devralımını onayladığını belirtti. Schulman, yapılan anlaşmanın şartlarını ise açıklamadı. Küresel ödeme şirketleri Visa ve Mastercard da yakın zamanda Çin Merkez Bankası’na lisans başvurusunda bulunmuş ancak Çin’in yerli ve yabancı servis sağlayacılar için eşit muamele taahhüdüne rağmen bu şirketlerin başvuruları onaylanmamıştı.


Eylül ayının sonunda GoPay’in (Guofubao Information Technology) %70 hissesini satın alarak Çin pazarına giriş yapan PayPal, böylece Çin’de online ödeme lisansı alan ilk yabancı şirket oldu.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan PayPal CEO’su Dan Schulman, Çin Halk Bankası’nın GoPay devralımını onayladığını belirtti. Schulman, yapılan anlaşmanın şartlarını ise açıklamadı. GoPay'in Çin pazarında ödeme lisansı bulunuyor. Bu durum PayPal’ı Çin pazarına giriş yapan ilk yabancı ödeme şirketi haline getirdi. Çin Merkez Bankası, geçen yıl dile getirdiği yerli ve yabancı servis sağlayacılar için eşit muamele taahhüdüne rağmen Visa ve Mastercard’ın lisans başvurularını onaylamamıştı.

Küresel ödeme şirketi PayPal, Çin’de WeChat Pay ve Alipay gibi devlerden pazar payı alarak online, mobil ve sınır ötesi ödeme hizmetleri sunmaya odaklanacak.

Tags: Dünya, Para Transferi, Ödeme Sistemleri, Paranın Serüveni

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın