Top Nav

Taylandlı finans kurumlarından biyometrik teknoloji testi

Eki 7, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Tayland Merkez Bankası, ülkenin önde gelen 10 finans kurumunun katılımıyla biyometrik teknolojileri test etmeye başladı. Bankanın Müdür Yardımcısı Siritida Panomwan konuya dair ülke basınına yaptığı açıklamada, biyometrik teknolojilerden eKYC’nin (kimlik saptama ve doğrulama teknolojisi) kullanıcı güvenliğini sağlama ve müşterileri elektronik olarak doğrulama amaçlarıyla deneneceğini dile getirdi. Taylandlı finans kurumları, testler süresince ilk olarak tasarruf hesabı açılışlarında müşteri kimliklerini biyometrik teknolojiyle doğrulama işine odaklanacak. Bu aşamada başarı sağlanırsa diğer biyometrik teknoloji hizmetleri üzerine çalışılacak.


Tayland Merkez Bankası, ülkenin önde gelen 10 finans kurumunun katılımıyla biyometrik teknolojileri test etmeye başladı.

Konuyla ilgili ülke basınına konuşan Tayland Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Siritida Panomwan, biyometrik teknolojilerden eKYC’nin (kimlik saptama ve doğrulama teknolojisi) kullanıcı güvenliğini sağlama ve müşterileri elektronik olarak doğrulama amaçlarıyla deneneceğini dile getirdi. Panomwan ayrıca aralarında bankaların ve banka dışı firmaların yer aldığı 10 katılımcının çeşitli teknik aksaklıklar nedeniyle henüz testleri tamamlamadığını belirterek “Tayland Merkez Bankası olarak katılımcıların biyometrik teknoloji testlerini yılın dördüncü çeyreği bitmeden tamamlamalarını bekliyoruz. Zira eKYC’nin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için bu teknoloji yürürlüğe girmeden önce çeşitli düzenlemeler ve kriterler ortaya koymamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Taylandlı finans kurumları, testler süresince ilk olarak tasarruf hesabı açılışlarında müşteri kimliklerini biyometrik teknolojiyle doğrulama işine odaklanacak. Bu aşamada başarı sağlanırsa diğer biyometrik teknoloji hizmetleri üzerine çalışılacak.

Tags: Dünya, Dijital Çözüm, Fintech, Bankacılık

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın