Top Nav

Google Pay artık tüm İngiliz banka müşterileri tarafından kullanılabilecek

Kas 7, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Sahip olunan tüm banka ve kredi kartlarını bir araya getirerek tek bir kartta toplayan, bu sayede kullanıcılara alışveriş ve ödeme kolaylıkları sunan İngiliz fintech Curve, Android işletim sistemine sahip kullanıcılarına Google Pay ile alışveriş imkanı sunmaya başladı. Gelişme, kullanıcıların artık tüm kartlarını Google Pay’e bağlayabilecekleri yani bir başka ifadeyle Google Pay’in artık İngiltere’de tüm banka müşterilerine hizmet vermeye başlayacağı anlamına geliyor. Ada ülkesinde hâlihazırda büyük bankaların birçoğu Google Pay’i desteklerken, bazı bankalar ise kendi NFC hizmetlerini kullanıcılara sunmayı tercih ediyor. Google Pay entegrasyonu ile gündemdeki yerini alan Curve’ün, Apple Pay entegrasyonu için de çalışmalar yürüttüğü biliniyor.


Sahip olunan tüm banka ve kredi kartlarını bir araya getirerek tek bir kartta toplayan, bu sayede kullanıcılara alışveriş ve ödeme kolaylıkları sunan İngiliz fintech Curve, Android işletim sistemine sahip kullanıcılarına Google Pay ile alışveriş imkanı sunmaya başladı. Bu, Google Pay’in artık İngiltere’de tüm banka müşterilerine hizmet vermeye başlayacağı anlamına geliyor.

Curve ve Google Pay arasındaki entegrasyonla, kullanıcılar tüm kartlarını Google Pay’e bağlayabilecekler. Bu durum aynı zamanda, ada ülkesinde Visa ve Mastercard altyapılı tüm kartların Google Pay’i destekleyeceğine işaret ediyor.

İngiltere’de hâlihazırda büyük bankaların birçoğu Google Pay’i desteklerken, Barclays ve Virgin gibi bazı bankalar ise Google Pay çözümü yerine kendi NFC hizmetlerini kullanıcılara sunmayı tercih ediyor. Curve'de Ürün Müdürü olarak görev alan Diego Rivas konu hakkındaki görüşlerini “Curve’ün tüm banka kartlarını ve para yönetimini bir araya getiren benzersiz hizmetiyle Google Pay’i birleştirerek müşterilerimize piyasadaki en nitelikli finansal ürün deneyimini sunabilmeyi amaçlıyoruz.” sözleriyle dile getiriyor.

Google Pay entegrasyonu ile gündemdeki yerini alan Curve’ün, Apple Pay desteği sunabilmek için de çalışmalar yürüttüğü ve kısa süre içerisinde bu konuda da bir açıklama yapılabileceği belirtiliyor.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Fintech, Dijital Çözüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın