Top Nav

Adobe, Facebook’un Oculus Medium uygulamasını satın aldı

Ara 10, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Dünyanın önde gelen grafik ve medya yazılımları üreticilerinden olan Adobe, Facebook’un sanal gerçeklik geliştirme aracı Oculus Medium’u satın aldığını duyurdu. Oculus Medium, temelde sanal gerçeklik ürünleri için dijital modeller üretilmesini sağlıyor. Uygulama ile kullanıcılar VR ortamında 3D modeller oluşturabiliyor, çizebiliyor, bunları boyayabiliyor ve simüle edebiliyor. Facebook, teknoloji ve VR şirketi Oculus’u 2014 yılında satın almış ve iki yıl sonra Oculus Medium’u kurmuştu. Adobe ve Facebook, yapılan satın alım anlaşmasının detayları hakkında açıklama yapmadı.


Dünyanın önde gelen grafik ve medya yazılımları üreticilerinden olan Adobe, Facebook’un sanal gerçeklik geliştirme uygulaması Oculus Medium’u satın aldığını duyurdu.


Oculus Medium, temelde sanal gerçeklik ürünleri için dijital modeller üretilmesini sağlıyor. Uygulama ile kullanıcılar VR ortamında 3D modeller oluşturabiliyor, çizebiliyor, bunları boyayabiliyor ve simüle edebiliyor. Facebook, teknoloji ve VR şirketi Oculus’u 2014 yılında 2 milyar dolar karşılığında satın almış ve iki yıl sonra Oculus Medium’u kurmuştu. Uygulamanın satılmasında, Oculus Medium’un Facebook için giderek masraflı hale gelmesi ve Facebook’un sanal gerçeklik projelerine daha çok odaklanmak istemesinin etkili olduğu belirtiliyor.


Adobe’un özellikle son dönemde 3D ve AR alanlarındaki çalışmalarını artırdığı biliniyor. Bu doğrultuda şirketin 2020 yılında farklı, önemli gelişmeleri de duyurabileceği belirtiliyor. Bu arada Facebook ve Adobe'un, yapılan satın alım anlaşmasının detayları hakkında açıklama yapmadığını belirtelim.

Tags: Dünya, Sanal Gerçeklik, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın