Top Nav

Amazon, kullanıcılarının ellerini kredi kartına dönüştürecek

Oca 20, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon, müşterilerinin kredi kartı bilgileriyle avuç içlerini entegre hale getirmeyi planlıyor. Bu sayede kullanıcılar, kredi kartına ihtiyaç duymadan ellerini sisteme okutarak ödemelerini tamamlayabilecekler. Edinilen bilgilere göre alışveriş devi, içerisinde kişinin avuç içi görüntüsünü üreten bir tarayıcının da yer aldığı bir “temassız biyometrik tanımlama sistemi” için patent başvurusunda bulundu. Proje için Visa ile çalışan Amazon’un ödeme terminallerinden topladığı verileri kullanıcıların harcama alışkanlıklarını analiz etmede kullanması ve bu verileri kendi bulut servisinde depolaması bekleniyor. Yeni ödeme yöntemi, Amazon’un online alışverişi kökten değiştirmeye yönelik adımlarının bir parçası olarak gösteriliyor.


Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon, müşterilerinin kredi kartı bilgileriyle avuç içlerini entegre hale getirmeyi planlıyor. Bu sayede Amazon kullanıcıları, kredi kartına ihtiyaç duymadan ellerini sisteme okutarak ödemelerini tamamlayabilecekler.

Patent başvurusu yapıldı

Edinilen bilgilere göre alışveriş devi, içerisinde kişinin avuç içi görüntüsünü üreten bir tarayıcının da yer aldığı bir “temassız biyometrik tanımlama sistemi” için patent başvurusunda bulundu. Wall Street Journal, Amazon’un proje için Visa ile çalıştığını; Mastercard, JPMorgan ve Wells Fargo'nun ise projenin tartışma süreçlerinde yer aldığını belirtiyor.

Veri analizi yapılacak

Amazon’un, ödeme terminallerinden toplanan verileri, kullanıcıların harcama alışkanlıklarını analiz etmede kullanması ve bu verileri kendi bulut servisinde depolaması bekleniyor. Şirketin; ABD’deki Amazon Go mağazalarını artırmayı ve kasasız alışverişi yaygınlaştırmayı planladığı bir dönemde gündemine aldığı bu proje, Amazon’un online alışverişi kökten değiştirmeye yönelik adımlarının bir parçası olarak gösteriliyor.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Online Alışveriş

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın