Top Nav

Dijital eczane Alto Pharmacy, SoftBank’tan 250 milyon dolar yatırım aldı

Şub 11, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Esas Ventures’ın yatırımcıları arasında yer aldığı dijital eczane Alto Pharmacy, SoftBank’ın yatırım fonundan 250 milyon dolarlık yatırım aldı. Silikon Vadisi merkezli Alto Pharmacy, reçeteli ilaçları her gün tüketicilerin adreslerine ileten bir girişim. Bu sayede tüketiciler, her seferinde reçete yazdırmak için doktora gitmek yerine, zamanı gelince doktorlar tarafından sistem aracılığıyla onaylanan ilaçlarını evlerine teslim alıyorlar. 2015 yılında eski Facebook çalışanları tarafından kurulan Alto Pharmacy’nin, San Francisco'nun Dogpatch bölgesinde fiziksel bir eczanesi de bulunuyor. SoftBank CEO'su Masayoshi Son, yaptığı son açıklamalarda kârlılık yolunda net bir şekilde ilerleyen şirketlere odaklandıklarını dile getirmişti.


Bu hafta yatırım dünyasında önemli ve bir o kadar güzel bir gelişme yaşandı. Esas Ventures’ın yatırımcıları arasında yer aldığı dijital eczane Alto Pharmacy, SoftBank’ın yatırım fonundan 250 milyon dolarlık yatırım aldı.

Daha önce Reuters gibi çeşitli medya organları tarafından dile getirilen gelişme böylece kesinlik kazanmış oldu. Silikon Vadisi merkezli Alto Pharmacy, reçeteli ilaçları her gün tüketicilerin adreslerine ileten bir girişim. Bu sayede tüketiciler, her seferinde reçete yazdırmak için doktora gitmek yerine, zamanı gelince doktorlar tarafından sistem aracılığıyla onaylanan ilaçlarını evlerine teslim alıyorlar. Sadece ABD’de reçeteli ilaçlara 330 milyar dolardan fazla para harcandığı düşünüldüğünde, Alto Pharmacy’nin ne denli büyük bir pazarda faaliyet gösterdiği anlaşılıyor.

2015 yılında eski Facebook çalışanları tarafından kurulan Alto Pharmacy’nin, San Francisco'nun Dogpatch bölgesinde fiziksel bir eczanesi de bulunuyor. Ancak şirket, bu eczanenin çok fazla kullanılmadığını, kullanıcıların büyük bir bölümünün ilaçların evlerine veya ofislerine ücretsiz bir şekilde iletilmesini istediklerini dile getiriyor. SoftBank CEO'su Masayoshi Son, yaptığı son açıklamalarda kârlılık yolunda net bir şekilde ilerleyen şirketlere odaklandıklarını dile getirmişti.

Tags: Yatırım, Girişim, Dijital Çözüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın