Top Nav

Citi, Ticari Kartlar biriminin çağrı merkezine sanal asistanlar ekliyor

Şub 10, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Citibank Ticari Kartlar birimi, ABD’de yer alan çağrı merkezlerinde sanal asistanları görevlendirmek için yapay zeka firması Interactions ile çalışmaya başladı. Firmanın sanal asistan ürünü, yapay zeka ile gerçek zamanlı insan anlamasını bir araya getiren bir teknolojiyi kullanıyor. Akıllı asistan bu teknoloji sayesinde dilleri, aksanları ve lehçeleri öğreniyor; müşterinin seçtiği kelimeyi ve niyetini anlayabiliyor. Bu durum, sanal asistanların her koşulda müşteriyi anlayabileceği ve ona çözüm sunabileceği anlamına geliyor. Bankanın akıllı asistanları, makine öğrenimi yeteneklerinin bir sonucu olarak müşterilerle etkileşime girdikçe bilgilerini artıracak ve işinde daha uzman hale gelecek.


Citibank Ticari Kartlar birimi, ABD’de yer alan çağrı merkezlerinde sanal asistanları görevlendirmek için yapay zeka firması Interactions ile çalışmaya başladı.

Firmanın sanal asistan ürünü, yapay zeka ile gerçek zamanlı insan anlamasını bir araya getiren bir teknolojiyi kullanıyor. Akıllı asistan bu teknoloji sayesinde dilleri, aksanları ve lehçeleri öğreniyor; müşterinin seçtiği kelimeyi ve niyetini anlayabiliyor. Bu durum sanal asistanların, kişilerin kimi zaman anlaşılması zor kendilerine has konuşma tarzları ve ortam gürültüsü gibi faktörlerden etkilenmeyerek her koşulda müşteriyi anlayabileceği anlamına geliyor.

Citi’nin yeni sanal asistanları, makine öğrenimi yeteneklerinin bir sonucu olarak müşterilerle etkileşime girdikçe bilgilerini artıracak ve işinde daha uzman hale gelecek. Banka yöneticileri, sanal asistanlardan beklentilerinin yüksek olduğunu ancak bu teknolojinin başlangıçta sadece belirli arama türlerinde kullanılacağını ve müşterilerin bir insanla konuşmak isteme ihtimallerine karşılık var olan agentların da görevlerinin başında olacağını dile getiriyor.

Tags: Dünya, Dijital Çözüm, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın