Top Nav

Dönüşüme devam: HSBC’den 27 şubeyi kapatma kararı

Şub 26, 2020 0 comments
Haberin Özeti
HSBC, dijital dönüşümün bir sonucu olarak bu yıl içerisinde İngiltere’deki 27 şubesini daha kapatacağını duyurdu. Yeni kapamalarla birlikte bankanın İngiltere’deki şube sayısı 594’e düşerken, bu durum HSBC’nin ülkedeki en yaygın ağa sahip banka olma özelliğini değiştirmeyecek. HSBC, son 5 yıl içerisinde şubelerini kullanan müşteri sayısının üçte bir oranında azaldığını söylüyor. Güncel tabloda ise bankanın her 10 müşterisinden 9’u telefon, internet veya akıllı telefon üzerinden HSBC ile temas kuruyor. Banka, kapamalara rağmen şube ağını desteklemeye devam edeceğini ve 49 yerleşkesini son teknoloji donanımla yenilemek için 34 milyon sterlinlik bütçe ayırdığını belirtiyor.


HSBC, dijital kanallarıyla kıyaslandığında müşteri ziyaretlerinde keskin bir düşüş görülen şubelerini kapatmaya devam ediyor. Banka son olarak bu yıl içerisinde İngiltere’deki 27 şubesini daha kapatma kararı aldı.

Yeni kapamalarla birlikte HSBC’nin İngiltere’deki şube sayısı 594’e düşerken, bu durum HSBC’nin ülkedeki en yaygın ağa sahip banka olma özelliğini değiştirmeyecek. Banka, son 5 yıl içerisinde şubelerini kullanan müşteri sayısının üçte bir oranında azaldığını söylüyor. Güncel tabloda ise HSBC’nin her 10 müşterisinden 9’u telefon, internet veya akıllı telefon üzerinden bankayla temas kuruyor. Bankaya ait nakit para çekimlerinin %99’u ise HSBC ATM’leri aracılığıyla yapılıyor.

HSBC, kapamalara rağmen şube ağını desteklemeye devam edeceğini ve 49 yerleşkesini son teknoloji donanımla yenilemek için 34 milyon sterlinlik bütçe ayırdığını belirtiyor. Bankanın Varlık Yönetimi ve Bireysel Bankacılık Başkanı Stuart Haire konu hakkındaki görüşlerini “Sürdürülebilir şube ağını korumak ve bu şubelerin geleceğe uygun olduğundan emin olmak bizim için son derece önemli. Müşterilerimizin bizimle bağlantı kurma şekli son 5 yıl içerisinde önemli oranda değişti. Bu değişikliği görmezden gelemeyiz.” sözleriyle dile getiriyor.

Bu arada HSBC’nin tek gündeminin şube kapamalar olmadığını belirtelim. Geçtiğimiz yıl kârlarında ciddi bir düşüş yaşayan banka, yakın zamanda 35 bin çalışanıyla yollarını ayırmayı planlıyor.

Tags: Dünya, Bankacılık, Dijital Dönüşüm, Dijital Bankacılık

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın