Top Nav

Polonya’da dijital imza dönemi başladı

Mar 31, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Tüm dünya gibi virüs salgını kapsamında çeşitli önlemleri hayata geçiren Polonya, vatandaşlarının belgeleri uzaktan imzalamalarını sağlamak için dijital imza hizmetini başlattı. Çalışma kapsamında ülkenin ulusal ödeme servisi KIR, güvenlik çözümleri şirketi Cryptomathic ile işbirliğine gitti. EIDAS sertifikalı e-imza hizmetiyle Polonyalılar ve ülkede faaliyet gösteren şirketler hem finansal işlemlerde hem de kamu hizmetlerinde yasal olarak bağlayıcı olan dijital imzalarını kullanabilecekler. Yeni hizmet, KIR tarafından sağlanan dijital sertifikaları kullanırken, Cryptomathic ise sürece, tutarlı ve merkezi bir imzalama deneyimi sunan e-imza teknolojisi Signer ile destek verecek.


Tüm dünya gibi virüs salgını kapsamında çeşitli önlemleri hayata geçiren Polonya, vatandaşlarının belgeleri uzaktan imzalamalarını sağlamak için dijital imza hizmetini başlattı.

Çalışma kapsamında ülkenin ulusal ödeme servisi KIR, güvenlik çözümleri şirketi Cryptomathic ile işbirliğine gitti. EIDAS sertifikalı e-imza hizmetiyle Polonyalılar ve ülkede faaliyet gösteren şirketler hem finansal işlemlerde hem de kamu hizmetlerinde yasal olarak bağlayıcı olan dijital imzalarını kullanabilecekler.

Yeni hizmet, KIR tarafından sağlanan dijital sertifikaları kullanıyor. Cryptomathic ise sürece, tutarlı ve merkezi bir imzalama deneyimi sunan e-imza teknolojisi Signer ile destek veriyor. KIR Dijital İmza İş Kolu Direktörü Elzbieta Włodarczyk konu hakkındaki açıklamasında “Mevcut koşullar göz önüne alındığında vatandaşlarımızı en uygun şekilde destekleyen güvenli, nakitsiz ve kağıtsız bir dünya yaratmak için her fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Tags: Dünya, Dijital Çözüm, Teknoloji

📌  Finans ve teknoloji odağında yaşanan koronavirüs gelişmelerini canlı akışla aktarıyoruz. Güncel gelişmeler için tıklayın.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın