Top Nav

Koronavirüs, temassız ödeme işlem ücretlerinde geri adım attırdı

Mar 16, 2020 0 comments
Haberin Özeti
İrlanda bankası AIB, temassız ödemelere getirmeyi planladığı işlem ücretlerini tüm dünyayı etkisi altına altına koronavirüs salgını nedeniyle askıya aldığını duyurdu. Banka yakın zamanda müşterilerine gönderdiği bir mektupta her temassız işlem için bir centlik bir ödeme almayı planladığını belirtmişti. Yeni bir açıklama yapan banka, koronavirüs nedeniyle temassız ödeme ücretlerine dair yapılması planlanan tanıtımın şu an için iptal edildiğini dile getirdi. Bu ayın başında Dünya Sağlık Örgütü, tüketicilere banknotlara temas etmekten kaçınmalarını, bunun yerine koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla temassız ödemeye geçmelerini tavsiye etmişti.


İrlanda bankası AIB, temassız ödemelere getirmeyi planladığı işlem ücretlerini tüm dünyayı etkisi altına altına koronavirüs salgını nedeniyle askıya aldığını duyurdu.

Banka yakın zamanda müşterilerine gönderdiği bir mektupta her temassız işlem için bir centlik bir ödeme almayı planladığını belirtmişti. Ancak virüs gündemiyle birlikte yeni bir açıklama yapan banka, koronavirüs nedeniyle temassız ödeme ücretlerine dair yapılması planlanan tanıtımın askıya alındığını dile getirdi.

Bu ayın başında Dünya Sağlık Örgütü, tüketicilere banknotlara temas etmekten kaçınmalarını, bunun yerine koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla temassız ödemeye geçmelerini tavsiye etmişti. Kurumun tavsiyesi, Çin ve Kore’nin banknotları dezenfekte ederek karantina altına almaya başlamasından sonra geldi.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın