Top Nav

N26’ya göre 10 yıl içinde banka şubelerinin %70’i tarihe karışacak

Mar 27, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Koronavirüs salgını nedeniyle her geçen gün daha fazla banka şubesinin kapandığı şu sıralar, dijital bankalar müşteri alışkanlıklarını değiştirebilmek adına önemli bir fırsata sahipler. Mobil banka N26’nın Almanya, Avusturya ve İsviçre Genel Müdürü Georg Hauer, önümüzdeki 10 yıl içinde banka şubelerinin %70’nin ortadan kalkacağını, bankanın CFO’su Maximilian Tayenthal ise internet bankacılığının giderek çok daha önemli hale geleceğini belirtiyor. N26 yöneticilerinin ifadelerine paralel bir şekilde köklü Alman bankası Deutsche Bank, bu hafta salgın nedeniyle 200’den fazla şubesini kapattığını duyurdu.


Koronavirüs salgını nedeniyle her geçen gün daha fazla banka şubesinin kapandığı şu sıralar, dijital bankalar müşteri alışkanlıklarını değiştirebilmek adına önemli bir fırsata sahipler.

Mobil banka N26’nın Almanya, Avusturya ve İsviçre Genel Müdürü Georg Hauer, FinTech Futures’a verdiği demeçte “Önümüzdeki 10 yıl içinde banka şubelerinin %70’inin ortadan kalkmasını bekliyorum. Bazı ülkelerde bu oran çok daha yüksek olacak ve insanlar artık banka şubelerine ihtiyaçları olmadıklarını fark edecekler. Artık online alışverişten kaçma şansımız yok. Ve biz tamamen dijital bir banka olarak şu anda güvenli ödeme sürecimizi dileyen herkese sunabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Hauer ile benzer görüşlere sahip olan N26 Mali İşler Müdürü Maximilian Tayenthal ise bu hafta Bloomberg’e verdiği demeçte konuya dair görüşlerini “Salgın nedeniyle giderek daha fazla banka şubesi kapandığı için birçok kişinin online bankacılık hesapları açacağını düşünüyoruz. Böylece internet bankacılığı çok daha önemli bir hale gelecek.” sözleriyle dile getirdi. N26 yöneticilerinin ifadelerine paralel bir şekilde köklü Alman bankası Deutsche Bank, bu hafta salgın nedeniyle 200’den fazla şubesini kapattığını duyurdu.

Tags: Dünya, Bankacılık, Dijital Dönüşüm, Dijital Bankacılık

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın