Top Nav

Karantina günlerinde hayatı kolaylaştıracak 5 teknoloji

Mar 18, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren virüs gündemi nedeniyle yediğimiz yemekler, kullandığımız temizlik ürünleri, bindiğimiz toplu taşıma araçları ve hatta selamlaşma yöntemlerimiz artık hiç olmadığı kadar dikkat ettiğimiz konular arasında. Böylesine koca bir listeyle mücadele ederken yanımızdaki en önemli güç ise şüphesiz ki teknoloji. Sahip olduğumuz çeşitli teknolojik araçlar, bu zorlu günlerde hayatımızın bir nebze de olsa kolaylaşmasına katkı sağlayabilir. Sizin için içeriğimizin uzun versiyonunda bu teknolojilerden bazılarını derledik.


Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren virüs gündemi, attığımız her adımı birkaç kez düşünmemizi zorunlu kıldı. Yediğimiz yemekler, kullandığımız temizlik ürünleri, bindiğimiz toplu taşıma araçları ve hatta selamlaşma yöntemlerimiz artık hiç olmadığı kadar dikkat ettiğimiz konular arasında. Böylesine koca bir listeyle mücadele ederken yanımızdaki en önemli güç ise şüphesiz ki teknoloji. Sahip olduğumuz çeşitli teknolojik araçlar, bu zorlu günlerde hayatımızın bir nebze de olsa kolaylaşmasına katkı sağlayabilir. Sizin için bu teknolojilerden bazılarını derledik. Ellerinizi yıkadıysanız başlayalım!

#1 Jamm

Hayat durdu ancak işler devam ediyor diyenlerdenseniz uzaktan çalışma platformu Jamm tam size göre demektir. Jamm ile birden fazla iş arkadaşınızla görüntülü ve sesli olarak iletişim kurabilir, ekran paylaşımı yapabilir ve belge alışverişinde bulunabilirsiniz. Böylece evde sağlığınızı korurken, bir yandan da işlerinizi halledebilirsiniz.

📌 Mola verdiğinizde gezebileceğiniz bazı online müzeler: Pera Müzesi (İstanbul), British Museum (Londra), Pinacoteca di Brera (Milano), Galleria degli Uffizi (Floransa), Vatikan Müzesi (Roma), Prado Müzesi (Madrid), Metropolitan Museum (New York)

#2 Imo.im

Virüs nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde hem kendi sağlığımızı düşünüyor hem de sevdiklerimiz için endişeleniyoruz. Onlardan gelecek güzel haberlere fazlasıyla ihtiyacımız var. Ücretsiz arama ve mesajlaşma hizmeti veren imo.im ile bu konuyu da dert olmaktan çıkarabilirsiniz. Uygulama sayesinde sevdiklerinizle yüksek kalitede görüntülü aramalar yapabilir ve çok sayıda kişiyle aynı anda görüşebilirsiniz. Şu sıralar telefonunuzda imo.im uygulamasına yer açmanızda fayda var.

#3 Udemy

Dışarıdaki hayattan biraz uzaklaşıp evde vakit geçirmenin güzel yanları da var. Örneğin bu süre zarfında kendiniz için birşeyler yapabilir ve kişisel gelişiminize odaklanabilirsiniz. Bir online eğitim platformu olan Udemy, bu yolculukta en değerli yol arkadaşlarınızdan biri olabilir. Farklı kategorilerde çok sayıda faydalı eğitimin yer aldığı platform, krizi fırsata çevirmenize yardımcı olacaktır.

📌 Diğer alternatifler: Edx, Coursera, Udacity, Khanacademy, Curious, Alison

#4 Soundcloud

İşlevsel kullananlar için Soundcloud sadece bir müzik platformu değil aynı zamanda birbirinden faydalı ve eğlenceli podcastlerin yer aldığı önemli bir kaynak. Basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulama ile birbirinden değerli podcastlere ulaşarak hem zihninizi boşaltabilir hem de evde geçirdiğiniz zamanı anlamlı kılabilirsiniz. Bu arada biraz müzik dinlemek isterseniz başarılı uygulama yine hizmetinizde olacaktır.

📌 İlginizi çekebilir: Dünyanın farklı bölgelerindeki radyoları canlı dinleyin, tarihi yayınları keşfedin.

#5 TransferGo

Artık neredeyse her ülke virüs gerçeğiyle yüzleşmiş durumda. Virüs her geçen gün etki alanını genişletirken yurt dışında yaşayan sevdiklerimiz, düşünmemiz gereken bir diğer gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Onlara çeşitli dönemlerde para transferi yapmak durumunda kalabiliyoruz. Ancak bilindiği üzere nakit para tehlikeli organizmalar taşıyabiliyor. Neyse ki bunun da bir çözümü var. TransferGo ile birçok ülkeye ücretsiz ve oldukça hızlı bir şekilde para transferi yapmak mümkün. Üstelik bu gönderimler tamamen dijital. Yani bir başka ifadeyle hijyenik. Bu sayede sevdiklerinize zor zamanlarında para transferi yapabilir, bunu yaparken parayla olan temasınızı ortadan kaldırarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Gerek şu an içerisinde yer aldığımız kriz döneminde, gerekse de normal yaşantınızda TransferGo’yu mutlaka kullanmanızı öneriyoruz.

Tags: Teknoloji, Yaşam, Dijital Çözüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın