Top Nav

HSBC, köklü işten çıkarma planını askıya aldı

Nis 29, 2020 0 comments
Haberin Özeti
HSBC, Covid-19 sürecinde %50’lik bir kâr azalışı ile karşı karşıya kalmasına rağmen bir süredir gündeminde olan köklü işten çıkarmaları askıya aldığını duyurdu. Banka bu yılın başlarında, 3.6 milyar poundluk bir maliyet azalışı hedeflediği büyük bir yeniden yapılanma planının parçası olarak önümüzdeki üç yıl içinde 35 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. HSBC İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn, bankanın 2020 ilk çeyrek sonuçlarının açıklandığı sunum esnasında dönüşüm programındaki duraklamayı doğruladı. Noel Quinn, HSBC olarak 2020’de geçtiğimiz yıla göre daha olumlu bir kârlılık tablosu beklediklerini de dile getirdi.


Londra merkezli küresel banka HSBC, Covid-19 sürecinde %50’lik bir kâr azalışı ile karşı karşıya kalmasına rağmen bir süredir gündeminde olan köklü işten çıkarmaları askıya aldığını duyurdu.

Banka bu yılın başlarında, 3.6 milyar poundluk bir maliyet azalışı hedeflediği büyük bir yeniden yapılanma planının parçası olarak önümüzdeki üç yıl içinde 35 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. HSBC İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn, bankanın 2020 ilk çeyrek sonuçlarının açıklandığı sunum esnasında dönüşüm programındaki duraklamayı doğruladı. Quinn konu hakkındaki açıklamasında “Halkımızın refahını son derece ciddiye alıyorum. Bu nedenle onların bu zor zamanlarda karşı karşıya kaldığı belirsizliği azaltmak için Şubat ayında açıkladığımız işten çıkarma planının büyük bir bölümünü durdurduk.” ifadelerini kullanıyor.

Dünya ekonomisindeki tüm olumsuz tabloya rağmen Noel Quinn, HSBC olarak 2020’de geçtiğimiz yıla göre daha olumlu bir kârlılık tablosu beklediklerini dile getiriyor.

Tags: Dünya, Bankacılık, Paranın Serüveni

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın