Top Nav

Ripple, sahte kripto para hesapları nedeniyle Youtube’a dava açıyor

Nis 22, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Ripple, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’u taklit ederek kullanıcılardan XRP (Ripple’ın kripto para birimi) toplayan hesapları devre dışı bırakmadığı için Youtube’a dava açmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre bahsi geçen Youtube hesapları, kullanıcılara küçük bir başlangıç ödemesi karşılığında ücretsiz XRP vermeyi taahhüt ediyordu. Ripple bu yöntemle kullanıcıların yüzbinlerce dolar zarara uğratıldığını belirtiyor. Şirket ayrıca dolandırıcılık faaliyetleri yürüten sahte hesaplar hakkında Youtube’a 350 kadar şikayet gönderdiğini ancak Youtube’un bu şikayetleri görmezden geldiğini ve hatta bu hesaplardan bazılarına doğrulama rozeti verdiğini dile getiriyor.


Kripto para ekosisteminin önemli oyuncularından Ripple, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’u taklit ederek kullanıcılardan XRP (Ripple’ın kripto para birimi) toplayan hesapları devre dışı bırakmadığı için Youtube’a dava açmaya hazırlanıyor.

Ripple, Kuzey Kaliforniya’daki ABD mahkemesine yaptığı şikayette; şirketin genel imajına, marka değerine ve itibarına zarar veren bu olayın Youtube’un kasıtlı ve açıklanamaz başarısızlığının doğrudan bir sonucu olduğunu ve Ripple için onarılamaz hasarlara yol açtığını dile getirdi.

Olayda bahsi geçen Youtube hesapları, kullanıcılara küçük bir başlangıç ödemesi karşılığında ücretsiz XRP vermeyi taahhüt ediyordu. Ripple bu yöntemle kullanıcıların yüzbinlerce dolar zarara uğratıldığını belirtiyor. Şirket ayrıca dolandırıcılık faaliyetleri yürüten sahte hesaplar hakkında Youtube’a 350 kadar şikayet gönderdiğini ancak Youtube’un bu şikayetleri görmezden geldiğini ve hatta bu hesaplardan bazılarına doğrulama rozeti verdiğini dile getiriyor.

Tags: Dünya, Kripto Para, Güvenlik

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın