Top Nav

Değişim vakti: Pandemide her iki kişiden biri temassız karta geçti

Nis 30, 2020 0 comments
Haberin Özeti
19 ülkede yapılan bir araştırmaya göre tüm dünyada sosyal mesafe kurallarına uyumun artmasıyla, Mastercard müşterilerinin dörtte üçünden fazlası temassız ödemeleri kullanmaya başladı. Salgın süresince hijyen konusunda artan endişe, insanların nakit kullanmaktan kaçınmasını ve temassız ödemelere yönelmesini sağladı. Bu doğrultuda araştırmaya katılan 17 bin kişinin %46’sı pandemi döneminde standart banka kartını temassız kartla değiştirdiğini belirtti. Mastercard araştırmasına katılanların %74’ü ise salgın bittikten sonra da temassız ödemeleri kullanmaya devam edeceğini ifade etti. Araştırma sonuçları, temassız olma eğiliminin insanlık için bir alışkanlık haline geleceğini gösteriyor.


19 ülkede yapılan bir araştırmaya göre tüm dünyada sosyal mesafe kurallarına uyumun artmasıyla, Mastercard müşterilerinin dörtte üçünden fazlası temassız ödemeleri kullanmaya başladı.

"Çok daha hijyenik"

Salgın süresince hijyen konusunda artan endişe, insanların nakit kullanmaktan kaçınmasını ve temassız ödemelere yönelmesini sağladı. Bu doğrultuda Mastercard araştırmasına katılan 17 bin kişinin %46’sı standart banka kartını temassız kartla değiştirdiğini belirtti. Bu oran 35 yaşın altındakilerde %52’lere çıkıyor. Araştırmaya katılanların %82’si ise temassız ödemeleri klasik yöntemlere göre daha hijyenik bulurken, bu ödeme türünün sağladığı hız ve pratikliği de önemli avantajlar olarak görüyor.

"Salgın sonrasında da kullanacağım."

Araştırma sonuçları, temassız olma eğiliminin insanlık için bir alışkanlık haline geleceğini gösteriyor. Mastercard araştırmasına katılanların %74’ü pandemi bittikten sonra da temassız ödemeleri kullanmaya devam edeceğini belirterek bu tezimizi doğruluyor. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Mastercard Kabul Çözümleri Başkanı Blake Rosenthal “Sosyal mesafe sadece insanların birbirleriyle olan etkileşimlerini değil, ödeme terminali gibi halka açık ve ortak kullanımdaki cihazlarla olan teması da kapsıyor. Temassız yöntem, tüketicilere bu kritik zamanda daha güvenli, temiz, hızlı ve sosyal mesafe kuralına uygun bir ödeme deneyimi sunuyor.” ifadelerini kullanıyor.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Dijital Çözüm, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın