Top Nav

İtalya’da ihtiyaç sahipleri için “Ducati” adlı banknot basıldı

May 7, 2020 0 comments
Haberin Özeti
İtalya’nın en küçük kasabalarından Castellino del Biferno, yerel halkın Covid-19’la mücadelesine destek olmak için Ducati adlı banknotlar basmaya başladı. Banknotlar, yerel dükkanlarda yiyecek ve diğer ihtiyaçların satın alımında kullanılabiliyor. Dükkanlar ise topladıkları banknotları belediyeye vererek nakit karşılıklarını alabiliyor. Banknotların değeri Euro ile eşitlenmiş durumda. Yani 1 Ducati 1 Euro, 2 Ducati 2 Euro değere sahip gibi. Güney İtalya’nın Molise adlı dağlık bölgesinde bulunan Castellino del Biferno kasabası, ülkede Covid-19 vakalarının en az görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor.


İtalya’nın en küçük kasabalarından Castellino del Biferno, yerel halkın Covid-19’la mücadelesine destek olmak için Ducati adlı banknotlar basmaya başladı.


Belediye tarafından basılan banknotlar, 550 kişinin yaşadığı kasabada ihtiyaç sahibi hanelere dağıtılıyor. Banknotlar, yerel dükkanlarda yiyecek ve diğer ihtiyaçların satın alımında kullanılabiliyor. Dükkanlar ise topladıkları banknotları belediyeye vererek nakit karşılıklarını alabiliyor. Banknotların değeri Euro ile eşitlenmiş durumda. Yani 1 Ducati 1 Euro, 2 Ducati 2 Euro değere sahip gibi.


Castellino del Biferno belediye başkanı, salgın sırasında durumu olmayan ailelere banknot yöntemiyle yardım etmek için hükümetten 5.500 euro bütçe aldı. Belediye bu tutarın üstüne kendisi de ekleme yaparak şu ana kadar 200’den fazla aileye Ducati banknotlarını dağıttı.

Güney İtalya’nın Molise adlı dağlık bölgesinde bulunan Castellino del Biferno kasabası, ülkede Covid-19 vakalarının en az görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor. Ancak İtalya’da salgın boyunca süren genel olumsuz atmosfer ve halk psikolojisi, bu bölgede de kendisini fazlasıyla gösteriyor.

Tags: Dünya, Paranın Serüveni, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın