Top Nav

Fintech sektörü 2030’da 500 milyar dolar gelire ulaşacak

May 8, 2020 0 comments
Haberin Özeti
İsviçre merkezli banka UBS tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2018 yılında 150 milyar dolar gelire ulaşan küresel fintech endüstrisi, 2030 yılında 500 milyar dolarlık bir geliri kasasına koyacak. Araştırma sonuçlarına göre hızlı kentleşmeyi, y kuşağından gelen güçlü talebi ve olumlu yasal düzenlemeleri arkasına alan fintech sektörü, finans sektöründeki büyümenin 3 katı oranında yıllık büyümeye ulaşacak. Bu büyümede, dünya nüfusunun %27’sini oluşturan ve 24 trilyon dolarlık serveti bulunan y jenerasyonu önemli bir rol oynayacak. UBS, bu süreçte blockchain ve dijital cüzdan teknolojilerinin öne çıkan finansal teknolojiler olacağını da belirtiyor.


İsviçre merkezli banka UBS tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2018 yılında 150 milyar dolar gelire ulaşan küresel fintech endüstrisi, 2030 yılında 500 milyar dolarlık bir geliri kasasına koyacak.

Araştırma sonuçlarına göre hızlı kentleşmeyi, y kuşağından gelen güçlü talebi ve olumlu yasal düzenlemeleri arkasına alan fintech sektörü, finans sektöründeki büyümenin 3 katı oranında yıllık büyümeye ulaşacak. Bu büyümede, dünya nüfusunun %27’sini oluşturan ve 24 trilyon dolarlık serveti bulunan y jenerasyonu önemli bir rol oynayacak.

UBS araştırması, bu süreçte fintech kolları arasında blockchain teknolojisinin birkaç adım öne çıkacağını gösteriyor. İsviçreli bankaya göre blockchain, 2027 yılına kadar finansal hizmetler tarafından yönetilen altı büyük endüstride 300 milyar ila 400 milyar dolar arasında bir yıllık ekonomik değer üretecek. Araştırma sonuçlarına göre bu dönemde adını sıklıkla duyacağımız bir diğer fintech hizmeti ise dijital cüzdan ödemeleri olacak. UBS, Asya Pasifik bölgesinin %66’lık penetrasyon oranıyla 2022’ye kadar bu alandaki liderliğini sürdüreceğini belirtiyor.

Tags: Fintech, Rapor, Araştırma

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın