Top Nav

Mobil pandemi: Bó kapanıyor, Monese personel azaltıyor

May 2, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Mobil bankaların ciddi sınavlar verdiği Covid-19 sürecinde son olumsuz haberler İskoçya Kraliyet Bankası’nın (RBS) dijital bankası Bó ve Londra merkezli mobil banka Monese’den geldi. RBS CEO’su Alison Rose, 11 bin kadar müşterisi olan Bó hizmetinin, koronavirüs sonucu değişen piyasa koşulları nedeniyle sonlandırılacağını duyurdu. 2015 yılında kurulan ve ağırlıklı olarak göçmenlere yönelik bankacılık hizmeti veren mobil banka Monese ise salgın sonucu zorlaşan piyasa şartlarına uyum sağlayabilmek için personel çıkarma ve fonlama hedeflerini düşürme kararı aldı. Bu arada krizden payını alan şirketlerden Revolut da geçtiğimiz Mart ayında sosyal medyada dolaşan iflas söylentilerini pek de tatmin etmeyen bir açıklamayla yalanlamıştı.


Covid-19, sadece yaşamlarımızı değil iş dünyasını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu süreçte birçok firma kepenk indirirken ayakta kalanlar ise ciddi kazanç kayıplarıyla mücadele etmeyi sürdürüyor. Salgının en çok etkilediği alanlardan biri ise şüphesiz ki finans sektörü oldu. Revolut ve Monzo gibi küresel mobil bankaların ciddi sınavlardan geçtiği bu süreçte, son haberler İskoçya Kraliyet Bankası’nın dijital bankası ve Londra merkezli mobil bankacılık girişimi Monese’den geldi.


İskoçya Kraliyet Bankası (RBS) bünyesindeki Natwest tarafından yaklaşık altı ay önce piyasaya sürülen Bó; bir Visa kartı olan, Apple Store ve Google Play’den indirilebilen dijital banka olarak tanıtılmıştı. RBS CEO’su Alison Rose, 11 bin kadar müşterisi olan yeni nesil bankanın, koronavirüs salgını sonucu değişen piyasa koşulları nedeniyle kapanacağını duyurdu. Hizmet verdiği süre boyunca verimliliği sürekli tartışılan ve RBS tarafından yapısında önemli değişiklikler yapılan ’nün, devam eden süreçte bankaya ait uygulamalardan Mettle ile birleştirilmesi bekleniyor.


Salgından etkilenen bir diğer bankacılık uygulaması Monese oldu. 2015 yılında İngiltere’de kurulan mobil banka; ağırlıklı olarak, geleneksel banka hesabı açmakta zorlanan göçmenlere hizmet veriyor. Şirket, basına yansıyan haberlere göre salgın sonucu zorlaşan piyasa şartlarına uyum sağlayabilmek adına personel çıkarma ve fonlama hedeflerini düşürme kararı aldı. Monese, bu yılın Ocak ayında 2 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Şirket yakın zamanlı açıklamasında pandemi sürecine yönelik çeşitli hamleler yaptığını doğrularken, bu hamleler hakkında detaylı bilgi vermedi.

Hatırlayan okurlarımız olacaktır, geçtiğimiz Mart ayında mobil banka Revolut’la ilgili de sosyal medyada iflas söylentileri dolanmaya başlamıştı. Şirket bu süreçte çeşitli finansal zorluklarla karşı karşıya kaldığını ancak hizmet vermeye devam ettiğini söyleyerek iddiaları yalanlamıştı.

Tags: Gündem, Mobil Bankacılık, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın