Top Nav

DBS soruyor: Emekli olduğunda nasıl görüneceksin?

Haz 12, 2020 0 comments
Haberin Özeti
DBS Bank Hong Kong, müşterilerinin emeklilik yıllarında nasıl görüneceklerini resmeden Face Your Future adlı emeklilik planlama aracını kullanıma sundu. Temelde bir yazılım olan Face Your Future, kullanıcılardan sisteme bir selfie yüklemelerini isteyerek onlara bazı sorular soruyor. Yüz tanıma ve yapay zeka teknolojilerini kullanan platform, bu soruların ardından kullanıcılara gelecekteki tahmini portrelerini ve emeklilik döneminde hayalini kurdukları yaşam tarzının yaklaşık maliyetini sunuyor. Kişiler, çıkan sonuçların ardından dilerlerse emeklilik planlamaları için DBS Bank çalışanlarından bir randevu ile destek alabiliyor veya sonuçları e-posta adreslerine gönderebiliyor. Face Your Future; kişileri, gelecekleri ve finansal planlamaları hakkında düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.


DBS Bank Hong Kong, müşterilerinin emeklilik yıllarında nasıl görüneceklerini resmeden Face Your Future adlı emeklilik planlama aracını kullanıma sundu.

Temelde bir yazılım olan Face Your Future, kullanıcılardan sisteme bir selfie yüklemelerini isteyerek onlara bazı sorular soruyor. Yüz tanıma ve yapay zeka teknolojilerini kullanan platform, bu soruların ardından kullanıcılara gelecekteki tahmin portrelerini sunuyor. Yazılım, kişileri gelecekleri ve finansal planlamaları hakkında düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. 


Platform, kullanıcılara sorduğu sorular neticesinde, onlara emeklilik döneminde hayalini kurdukları yaşam tarzı için tahmini bir maliyet de veriyor. Kullanıcılar, emeklilik tercihlerini tanımlamak, emeklilik tarihlerine karar vermek ve gelecekte nasıl görüneceklerini görselleştirmek için yaşam tarzı seçimlerini özelleştirebiliyor. Bunların yanı sıra kişiler, çıkan sonuçların ardından dilerlerse emeklilik planlamaları için DBS Bank çalışanlarından bir randevu ile destek alabiliyor veya sonuçları e-posta adreslerine gönderebiliyor. 


Konu hakkında görüşlerini paylaşan DBS Bank Hong Kong Tüketici Bankacılığı Grubu ve Varlık Yönetimi Müdürü Ajay Mathur “Geleceği ve emekliliği planlamak asla kolay değil. Pandemi ile oluşan belirsizlikler göz önüne alındığında bu daha da zor olmakta. Yaşamdan beklentilerimiz arttıkça ve hayat tarzımız değiştikçe, daha uzun bir yaşamı nasıl finanse edeceğimizi bilmek önem kazanıyor. Bu doğrultuda Face Your Future ile insanların emeklilik dönemindeki ihtiyaçlarını daha iyi anlamayı umuyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Tags: Dünya, Gelecek, Teknoloji, Yaşam

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın