Top Nav

HSBC’den veri gizliliği şirketi Privitar’a 7 milyon dolar yatırım

Haz 25, 2020 0 comments
Haberin Özeti
HSBC, İngiltere merkezli veri gizliliği şirketi Privitar’ın 80 milyon dolarlık C serisi finansman turuna katılarak şirkete 7 milyon dolar yatırım yaptı. 2014 yılında kurulan Privitar, bankaların ve diğer şirketlerin büyük veriden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olurken, müşteri bilgilerinin gizli kalmasını sağlıyor. Yatırım turunda HSBC’nin dışında Warburg Pincus, ABN Amro Ventures, Accel, Partech, IQ Capital ve Salesforce Ventures şirketleri de yer aldı. HSBC’nin Privitar yatırımı, girişimin 4 yıllık müşterisi olmasının ardından geldi.


Veri gizliliğine odaklanan İngiltere merkezli girişim Privitar’ın 80 milyon dolarlık C serisi finansman turuna katılan HSBC, şirkete 7 milyon dolar yatırım yaptı.

Yatırım turunda HSBC’nin dışında Warburg Pincus, ABN Amro Ventures, Accel, Partech, IQ Capital ve Salesforce Ventures şirketleri de yer aldı. 2014 yılında kurulan Privitar, bankaların ve diğer şirketlerin büyük veriden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olurken, müşteri bilgilerinin gizli kalmasını sağlıyor. Şirket, kullanıcı verisini korumak ve yönetmek isteyen firmalar için cloud gibi modern veri platformlarına geçiş yapmanın son derece önemli olduğunu belirtiyor.

HSBC Grup Baş Veri Sorumlusu Rakshit Kapoor konu hakkındaki görüşlerini “Ortaklığımız, müşteri deneyimimizi geliştirmek için -gizliliği ve hassas bilgileri koruyarak- veriden faydalanmamızı sağlıyor. Yatırımımız, Privitar’ın veri gizliliği ve yönetimi konusundaki sağlam yaklaşımına verdiğimiz değeri yansıtıyor.” sözleriyle dile getiriyor. HSBC’nin Privitar yatırımı, girişimin 4 yıllık müşterisi olmasının ardından geldi. İki şirket arasındaki işbirliği çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Tags: Dünya, Yatırım, Girişim, Teknoloji

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın