Top Nav

İş Bankası ve Commerzbank’tan blockchain temelli finansman işlemi

Haz 9, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Commerzbank ve Türkiye İş Bankası, Marco Polo blockchain ağı üzerinde bir ticari finansman işlemi gerçekleştirdiler. 27 Mayıs’ta İş Bankası, Şişecam, Kuraray Avrupa ve Commerzbank arasında yapılan işlem, Almanya ile Türkiye arasındaki lamine cam ara katman ticaretine katkı sağladı. Taraflar arasında yapılan ticarete ait ödemeler, Marco Polo ağındaki Corda blockchain teknolojisiyle dijital olarak işlenerek güvence altına alındı. Gelişme, bir Türk bankası için ilk olma özelliğini taşıyor.


Commerzbank ve Türkiye İş Bankası, Marco Polo blockchain ağı üzerinde bir ticari finansman işlemi gerçekleştirdiler. Gelişme, bir Türk bankası için ilk olma özelliğini taşıyor.

27 Mayıs’ta İş Bankası, Şişecam, Kuraray Avrupa ve Commerzbank arasında yapılan işlem, Almanya ile Türkiye arasındaki lamine cam ara katman ticaretine katkı sağladı. Taraflar arasında yapılan ticarete ait ödemeler, Marco Polo ağındaki Corda blockchain teknolojisiyle dijital olarak işlenerek güvence altına alındı.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek “Uluslararası ticarette güvenliği, hızı ve operasyonel verimliliği artıran blockchain teknolojisi, dış ticaret tedarik zincirleri için bir paradigma değişikliğidir.” ifadelerini kullanıyor.

Tags: Dünya, Blockchain, Dijital Dönüşüm

Bunlar da İlginizi Çekebilir

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Bize Yazın